Bas beoordeelde namens GadgetGear de Oral-B Genius 9000 en Stages kindertandenborstels met 4.5 sterren.

The Good
  • Disney timer app
  • Goede reiniging
  • Batterijduur
The Bad
  • Geen

Oral-B Genius 9000 en Stages kindertandenborstels kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Tanden poetsen, het lijkt de normaalste zaak van de wereld natuurlijk, maar bij Oral-B vinden ze dat niet. Ze vroegen ons eens aan de poets te gaan met de Oral-B Genius 9000 hun prijswinnende elektrische tandenborstel. Om het plaatje compleet te maken stuurde zo ons ook nog twee elektrische kindertandenborstel op om hun Disney Magic timer app eens onder de loep te nemen. Het gezin van de redacteur ging dus aan de slag!

Unboxing

Oral B stuurde ons de smile box toe gevuld met tandenborstels en bijpassende tandpasta. In de doos troffen we aan de Oral-B Genius 9000, één Cars & Planes tandenborstel één Star Wars tandenborstel, drie soorten tandpasta en een informatieposter over het belang van tandenpoetsen bij kinderen. Onder luid gejuich van de jongens (7 en bijna 4) werden de diverse tandenborstels uitgepakt. Mogen we al poetsen riepen ze in koor, 1-0 voor Oral-B.

Oral-B Genius 9000

De Genius 9000 is een smart tandenborstel, nu hoor je natuurlijk heel vaak smart maar in dit geval is het nog waar ook. De tandenborstel is uitgerust met bluetooth en kan verbinding maken met een van je devices. Dit is niet eens de allerbeste verbetering die Oral-B in hun vlaggenschip heeft toegepast. De Genius is namelijk voorzien van de beste motor die Oral-B heeft liggen en deze zorgt voor 40.000! pulsaties en 8.800 rotaties per minuut. Probeer daar zelf maar eens tegenaan te poetsen.

Verder is de Genius 9000 voorzien van maar liefst  zes standen voor een optimale poetsprestatie.

  • Daily Clean: voor dagelijkse reiniging
  • Gum Care: massage van het tandvlees
  • Sensitive: voor gevoelige tanden
  • Whitening: voor wittere tanden
  • Tongue Cleaner: reinigen van de tong
  • Pro-Clean: extra grondige reiniging

Via de bovengenoemde bluetooth connectie maak je verbinding met de Oral-B poets app. Deze app kan door de sensoren in de tandenborstel de locatie in de mond zien. Je krijgt interactief een overzicht van in welke zone je aan het poetsen bent en zodoende poets je lang genoeg in iedere zone. Het makkelijkste is om door middel van de bijgeleverde zuignap je telefoon voor je aan de spiegel te hangen.

Als klap op de vuurpijl zit er een dusdanige goede Lithium-Ion batterij in de Genius 9000 dat je volgens Oral-B wel twaalf! dagen kan poetsen zonder bij te laden.

Oral-B Stages kindertandenborstel

De stages tandenborstel is er dus een speciaal voor kinderen, voorzien van een kleinere borstel kop voor de kleine tandjes. vergis je niet het betreft hier een serieuze tandenborstel die 7.600 pulsaties per minuut loslaat op de (melk)tandjes van je kroost.  Het ergonomische handvat is geschikt gemaakt voor de wat kleinere handjes en er is een ingebouwde twee minuten timer. De stages wordt geleverd met een oplaadstation en een cool opzetborsteltje, in ons geval star wars en cars & planes. Oral-B adviseert elektrisch poetsen vanaf 3 jaar.  Poetsen wordt helemaal een feestje voor de Disney Magic timer app.

Disney Magic timer app.

Oral-B en Disney hebben de handen ineen geslagen om een app te ontwikkelen zodat kinderen gestimuleerd worden langer en beter te poetsen. Het idee is even simpel als doeltreffend. Je kan zodra de app geïnstalleerd is een gebruiker aanmaken een een personage kiezen. (sommige zijn beschikbaar, andere moeten ze verdienen.) eenmaal een personage gekozen kunnen de aangeleverde poetsmaterialen gescanned worden. Direct krijgen de kleintjes een beloning van de app in de vorm van een nieuw personage! Hoera!.

Dan het poetsen, er komt een tandenborstel in beeld die de tandpasta van een sticker af poetst in precies twee minuten. De tandenborstel begint rechtsboven en gaat in vier zones de klok rond. Als de twee minuten voorbij zijn krijgt de kroost de digitale sticker geplakt in een stickerboek. De bedoeling is dus deze stickerboeken helemaal vol te maken. Ook krijgen zij een ster welke wordt toegevoegd aan een kalender. Poets je één keer per dag dan krijg je een halve ster, poets je twee keer? een hele ster.

De hele app is voorzien van een herkenbaar Disney sausje en alle personages komen ook uit deze stal. Het leuke is het werkt ook echt, waar het eerst een opgave was het poetsen wordt er nu gevraagd of we alsjeblieft mogen poetsen. Sterker nog naar bed zonder elektrisch poetsen is tegenwoordig een straf! 2-0 voor Oral-B.

Oral-B App

De Genius 9000 werkt het beste samen met de Oral-B app, zoals je hierboven al een beetje kon lezen daagt deze app je uit zo goed mogelijk te poetsen. Er zijn drie standaard uitdagingen, de eerste is gewoon de timer van twee minuten. De volgende is al wat leuker namelijk poetsdetectie. Door je telefoon voor je te hangen detecteert de app waar de genius 9000 zich bevind. Hierdoor kan je diverse zones in de app “leegspelen” door deze zone een bepaalde tijd te poetsen, de bedoeling i alle vakjes leeg te spelen en dat binnen de twee minuten. (langer mag altijd :-). De laatste is de poets uitdaging, hierbij moet je de timer en de zones zelf combineren om zo een hoog mogelijk score te halen zonder feedback tussentijds. De bedoeling is even simpel als doeltreffend zelf zo goed mogelijk leren poetsen.

Verder is er nog een fun zone (gekke bekken tijdens het poetsen) een overzicht van je prestaties en activiteiten. Uiteraard een winkel, maar ook professioneel advies en zelfs een mogelijkheid je tandartsenpraktijk te koppelen aan je app om je afspraken bij te houden. De app werkt goed en makkelijk en daagt je echt uit op een optimale manier te poetsen.

Gebruik

Het poetsen op zichzelf is niet heel anders met de Genius 9000 dan met andere elektrische tandenborstels. Echter heeft de genius natuurlijk zes standen voor een schoon aanvoelend gebit. Er is zelfs programma speciaal voor je tong. Na zo een drie weken dagelijks twee keer poetsen met deze tandenborstel zijn de conclusies makkelijk te maken. De Genius 9000 zorgt voor een duidelijk en merkbaar schoner mondgevoel. Na het poetsen voelen je tanden schoner aan, ook frisheid in je mond houdt langer dan “normaal” aan. Zelf poets ik in de ochtend met het daily clean programma om voor het slapen gaan de pro clean te gebruiken. Het pro clean programma voelt duidelijk steviger aan en geeft nog sterker het gevoel van een volledige reiniging.

De gebruiksduur is ook erg goed te noemen, de batterij houdt het zonder op te laden ongeveer vijf dagen vol. Dit klinkt als de helft van de belofte maar aangezien wij een borstel delen komt dit aardig in de buurt van de opgave van Oral-B.

Cool is ook de speciale reis etui die Oral-B mee levert. De Genius 9000 past hier samen met accessoires in, en tevens dubbelt deze hoes dan eventueel als oplader voor je overige devices. Je hoeft dan alles de etui mee te nemen, de lader en een USB kabel en je kan op reis!

De Oral-B stages kinderborstels zijn redelijk rechttoe rechtaan, echter de jongens vinden ze fan-tas-tisch. Ze mogen in de ochtend zelf poetsen en in de avond doen wij het. het enthousiasme waarmee dit nu gaat zorgt al voor winst. Ook het gemak van het poetsen zorgt ervoor dat zelfs de kleinste alle hoekjes en gaatjes (hopelijk niet!) raakt.

Conclusie

De Genius 9000 en de stages tandenborstels zijn waarschijnlijk de waardevolste toevoegingen aan een gezin. De borstels zorgen voor een zeer goede mond hygiëne en het poetsen is makkelijk en leuk. Wij zijn (hiervoor traditionele borstels) helemaal om. De jongens willen echt niet meer anders en wij hebben de voordelen van elektrische poetsen echt ondervonden. Wacht niet te lang en ren naar de winkel (of online) voor deze top producten van Oral-B.

 

 

 

Oral-B Genius 9000 en Stages kindertandenborstels kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.