Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Boombrush Sonische tandenborstel

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Strak design
 • Hoge batterij duur
 • Fijne ervaring
 • 5 Verschillende standen
 • Levenslange garantie
 • Borstels met koolstof haren
 • recycleprogramma

THE BAD

 • Maakt een hoop geluid

 

BOOMBRUSH. Hét sonische tandenborstel merk met een abonnement op een gezonde glimlach. Abbonnement??? Jazeker! Want bij Boombrush kan je kiezen 😉 hoelang het duurt wanneer je automatisch je nieuwe borstel opgestuurd krijgt! Een nieuwe borstels zijn natuurlijk heel belangrijk voor een optimaal resultaat. En dat is wat je wilt toch? Niet alleen omdat je mond je visitekaartje is, maar ook de basis van je gezondheid. Zo kies je met BOOMBRUSH niet alleen voor een gezonde mond, maar ook voor een gezonde planeet. Huh? Een gezonde planeet?? Hoe dan? Je leest het in de review……

Unboxing

We krijgen de Boombrush binnen in een wat eenvoudig ogende verpakking. Gelukkig wordt er bij het openen hiervan, door middel van een attente tekst én duidelijke gebruiksaanwijzing al snel een goede indruk verkregen. In de doos zit een opzetborstel, oplaadkabel en de sonische tandenborstel.

 

Eerste indruk

We halen de Boombrush direct uit de verpakking, en zetten de borstel erop. Deze zit als gegoten en wat opvalt is dat de tandenbortsel lekker in de hand ligt, niet te zwaar is, én fijn aanvoelt door het strakke gladde ontwerp.

De verschillende standen zijn duidelijk aangegeven met goed gevonden afbeeldingen, die ook echt overeenkomen met hetgeen wat de borstel doet in die stand. Bij de eerste keer aanzetten valt direct op dat de borstel echt heel snel vibreert. Ik doorloop de verschillende standen en die zijn goed zichtbaar in de bewegingen in de borstel haren, gaaf om te zien!! De hoge frequentie komt wel met een nadeel, de Boombrush is nogal aanwezig qua geluid.

 

Technische specificaties

 • Materiaal: Aluminium & plastic
 • Kleuren: Zwart & Wit
 • Gewicht: 135 g
 • Lengte: 250 mm
 • Breedte: 28 mm
 • Batterijduur: 90 dagen
 • Oplaadtijd: 10 uur
 • Type batterij: Lithium-ion
 • Oplader: USB naar DC

Het abonnement

Zoals eerder al aangegeven komt de Boombrush met een inventief abonnement. Je kan zelf aangeven of je om de 1/2/3 maanden een nieuwe opzetborstel wilt. Dit is niet alleen erg handig, maar ook belangrijk voor je mondgezondheid. want wist je dat de opzetborstel van je tandenborstel na drie maanden al zo’n 7 miljoen bacteriën bevat? En dat je daarvan zelf echt ziek van kan worden? Nooit geweten dat dit het geval is. En handig dat ze dit als extra dienst hebben binnen Boombrush. Zo hoef je nooit meer na te denken over het vervangen van je tandenborstel en ben je altijd verzekerd van een hygiënische én efficiënte opzetborstel. Deze wordt ook nog eens gratis verzonden!

Het BOOMBRUSH recycleprogramma

Bij BOOMBRUSH zetten ze zich niet alleen graag in voor een gezonde mond. Bij een gezonde mond hoort volgens hun namelijk ook een gezonde planeet met het BOOMBRUSH recycleprogramma. Alleen in Nederland belanden er per jaar al zo’n 60 miljoen opzetborstels bij het afval. Opgestapeld is dat een rondje om de maan. Daarom gaan ze bij BOOMBRUSH samen voor minder verspilling en ontvang je bij iedere Refill een recyclezak waarmee je gratis je opzetborstels kunt retourneren.

In Volendam verzamelen en scheiden ze de materialen, welke vervolgens weer als grondstoffen worden gebruikt voor nieuwe producten. Zo werkt iedereen samen aan een gezondere planeet, één opzetborstel per keer.

Conclusie

Voor mij is de Sonische Boombrush écht een schot in de roos. Na ieder gebruik zijn mijn tanden voelbaar schoon. Ik poetste hiervoor met een handtandenborstel, en dit is niet te vergelijken met Sonisch poetsen. Het verschil is enorm. De Boombrush zorgt niet alleen voor een schone mond, maar zoals je hebt kunnen lezen dus ook voor een beter milieu. Dat betekend veel voor me, en vind dat erg inventief. Ook slim om met een abonnement vorm te komen voor de opzetborstels. Slim qua ondernemen, maar ook voor de consument. Die hoeft niet meer naar de winkel te gaan, of te lang door te poetsen met een slechte borstel.

Al met al heb ik als enig nadeel enkel het geluid kunnen vinden. Hij maakt wat herrie. Maar na verloop van tijd went dat ook wel weer, en is het gewoon een super fijn product. Ook het feit dat de Boombrush LEVENSLANGE garantie heeft is eigenlijk ongekend. Ik beveel dit product dan ook zeer aan!!

 

 

BOOMBRUSH Zwart - Sonische Tandenborstel kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.