Spotify Audio Streamer
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit wordt Spotify’s audiostreamer voor in de auto

Spotify werkt al enkele jaren samen met diverse automerken om Spotify in infotainmentsystemen te integreren. Voor oudere auto’s lijkt Spotify nu met een eigen audiostreamer te komen die je op het dashboard plakt.

De audiostreamer

Bijzonder aan de audiostreamer is het ontwerp dat is uitgelekt. We zien hier een groot rond display. Dit ronde display lijkt een beetje op de technologie die Nest heeft gebruikt voor haar budget thermostaat.

De advertentie laat ook zien dat er een virtuele assistent aan wordt gekoppeld. Zo kun je de audiostreamer hands-free bedienen.

Het lijkt er ook op dat Spotify het apparaat op abonnement basis gaat aanbieden. Spotify bouwt er een eSIM in, net als TomTom voor haar navigatiesystemen doet. Zo heeft het systeem dus een eigen 4G internetverbinding en betaal je als gebruiker geen datakosten voor de verbinding.

Lancering in Nederland?

Hierdoor is de kans dat het systeem snel naar Nederland komt niet zo heel groot. Europa is qua telecom nog altijd een lastige markt en Spotify zal gunstige voorwaarden op de 4G verbinding moeten afdingen om het financieel interessant te houden.

Via Engadget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.