Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vodafone gaat haar eerste 4G netwerk aanleggen op de maan

Het is bijna bizar nieuws, maar de mensheid bereidt zich ook al voor op een Marskolonie. Dus waarom niet eerst een 4G netwerk op de maan aanleggen?

Vodafone en Nokia

Vodafone Duitsland lijkt het te gaan doen. Het bedrijf is haar eerste zendmast voor op de maan aan het voorbereiden. Vodafone kiest daarbij voor 4G technologie van Nokia. De reden dat Vodafone nog niet voor 5G kiest is dat die technologie nog niet betrouwbaar genoeg is. 5G zit echt nog in de startfase.

Audi

De reden dat de Vodafone zendmast naar de maan gaat heeft te maken met Audi. Net als Tesla, gaat ook Audi auto’s de ruimte in schieten. In dit geval geen sportwagens, maar speciale maanrovers van de Duitse autofabrikant. De maanrovers moeten met behulp van de 4G techniek verbinding houden op de maan en live videobeelden terug naar de aarde sturen.

SpaceX

Inmiddels hebben ze ervaring met auto’s de ruimte in schieten, dus SpaceX van Elon Musk is verkozen om de hardware de ruimte in te brengen. De raketten brengen de materialen eerst in een baan rond de aarde waarna de reis naar de maan wordt ingezet. Dit alles moet volgend jaar, in 2019, gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.