\r\n\r\nMaar er is ook goed nieuws. Verschillende organisaties in de VS onderzoeken de mogelijkheid om mijnbouw te plegen op de astro\u00efden. Bijvoorbeeld om water te winnen voor Mars. Die wie weet is dit een onbedoelde sprong vooruit voor dat project.\r\n\r\nhttps://www.youtube.com/watch?v=aBr2kKAHN6M\r\n\r\nTerug naar aarde. Daar liet SpaceX een keurige landing zien van de twee booster raketten die om de \u2018core\u2019 raket heen zijn gemonteerd. De twee boosters zijn keurig geland op aarde en kunnen worden hergebruikt. Een prachtig stukje technologie van Elon Musk. Maar\u2026\r\n\r\n

Flight profile #FalconHeavy #SpaceX pic.twitter.com/LlfWXqUaLP

— Elon Musk (@elonmusk) 6 februari 2018
\r\n\r\n\r\nDe core\u2026 moest die ook niet terugkeren? Inderdaad. Elon heeft bevestigd dat de core op een droneschip moest landen. Echter zat er te weinig brandstof in. Hierdoor lijkt niet op tijd te hebben geremd en is hij zo\u2019n 100 meter voor het droneschip in zee gestort. Elon zegt camerabeelden te hebben, dus nu is het wachten tot hij ze vrijgeeft. Wellicht voegen ze hem toe aan onderstaand filmpje.\r\n\r\nhttps://www.youtube.com/watch?v=bvim4rsNHkQ&t=2s"}
Tesla Roadster SpaceX
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Wat goed en fout ging met de Falcon Heavy lancering

De afgelopen dagen heb je er al heel wat over kunnen lezen; SpaceX stuurde een Tesla Roadster de ruimte in. Maar goed ook, want het ding is de astroïdengordel achter Mars in geschoten. Dat wordt dus een ruig ritje.

De Falcon Heavy is de zwaarte raket ooit die de ruimte is ingeschoten. Het is een eerste grote stap naar de raket die de mens op Mars moet gaan zetten. Dan moet er ook heel wat gewicht naar boven, dus topman Elon Musk besloot een Tesla Roadster de lucht in te sturen. Inclusief het nieuwe model van het SpaceX ruimtepak. En ja, dat ziet er al iets meer uit alsof het uit een film komt.

https://www.youtube.com/watch?v=bCc16uozHVE

De doelstelling was om de Tesla in een baan om de zon af te leveren. Hier ging het plan van Elon een klein beetje de mist in. De Tesla zou door de baan om de zon richting Mars geslingerd moeten worden. Echter… werd de verkeerde baan gekozen. Hierdoor komt de roadster uiteindelijk ver achter Mars terecht, in de astroïdenband. Kleine kans dat de autopilot van de roadster dat overleefd. Hoe dan ook, geen Tesla Roadster voor de eerste bewoners van Mars dus.

Maar er is ook goed nieuws. Verschillende organisaties in de VS onderzoeken de mogelijkheid om mijnbouw te plegen op de astroïden. Bijvoorbeeld om water te winnen voor Mars. Die wie weet is dit een onbedoelde sprong vooruit voor dat project.

Terug naar aarde. Daar liet SpaceX een keurige landing zien van de twee booster raketten die om de ‘core’ raket heen zijn gemonteerd. De twee boosters zijn keurig geland op aarde en kunnen worden hergebruikt. Een prachtig stukje technologie van Elon Musk. Maar…

De core… moest die ook niet terugkeren? Inderdaad. Elon heeft bevestigd dat de core op een droneschip moest landen. Echter zat er te weinig brandstof in. Hierdoor lijkt niet op tijd te hebben geremd en is hij zo’n 100 meter voor het droneschip in zee gestort. Elon zegt camerabeelden te hebben, dus nu is het wachten tot hij ze vrijgeeft. Wellicht voegen ze hem toe aan onderstaand filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.