Review: Teufel Real Blue NC, draadloze noise cancelling hoofdtelefoon

Noise cancelling is een feature die inmiddels bijna gewoon lijkt geworden. Op telefoons, in-ears en de traditionele hoofdtelefoons is deze functie te vinden. Maar omgevingsgeluid onderdrukking gaat bijna altijd ten koste van de geluidskwaliteit. Teufel wil daar met de Real Blue NC verandering in brengen. Een hoofdtelefoon met zo’n beetje alle features die je kan bedenken, maar dan nog steeds klinkend als een ouderwets goede hoofdtelefoon. Of dat gelukt is?

Design

Traditioneel zijn Sennheiser, Bose en Sony de merken voor noisecanceling hoofdtelefoons. Teufel introduceerde in 2016 de Mute; een betaalbare hoofdtelefoon met actieve omgevingsgeluidonderdrukking. Die hoofdtelefoon is zijn geld dik waard, maar had twee minpunten: het ietwat gesloten geluid en de plastic uitstraling. De Real Blue NC poets deze minpunten weg. De hoofdtelefoon heeft allereerst een fraaie high-end uitstraling. Zowel binnen als op straat kan de hoofdtelefoon gedragen worden. Ja, er zijn hoofdtelefoons die je echt niet op straat kan dragen… De afwerking lijkt op titanium, maar is goed afgewerkt kunststof. De schelpen hebben zachte comfortabele kussens. De stof aan de binnenzijde is antibacterieel. Wel zo fijn als je met meerdere huisgenoten de hoofdtelefoon deelt. Het draagcomfort is erg goed. Van de vele hoofdtelefoons die bij ons in huis rondslingeren, blijkt de Real Blue NC snel de favoriet. Draadloos gebruik is daar ongetwijfeld debet aan. Het draagcomfort is een fractie minder dan de Bose QC35II. Die hoofdtelefoon voelt lichter en heeft schelpen die iets beter aangepast zijn aan de stand van de oren. Overigens heeft de Bose ook een iets groter draadloos bereik dan de Teufel.
Wanneer we de hoofdtelefoon opvouwen en in de meegeleverde draagtas opbergen, neemt de hoofdtelefoon erg weinig ruimte in beslag.
De hoofdtelefoon kan dik 30 uur spelen. In de praktijk laadt je m dus één keer in de twee weken op. Op reis kan de hoofdtelefoon met gemak elke vlucht volledig uitspelen. Voor de audiofeilen wordt de Real Blue NC met audiokabeltje geleverd. In theorie moet dit beter klinken dan draadloos, maar je moet dan wel tot de betere audio-oren van Nederland behoren.

Geluid

De Real Blue NC valt niet alleen op door het professionele hoogwaardige design, maar zeker door de goede geluidskwaliteit en goede omgevingsgeluidsonderdrukking. Vergeleken met de veel duurdere Bose QC35II klinkt de Teufel zelfs iets beter. Daar waar de Bose misschien ietwat kunstmatig klinkt, lijkt de Teufel meer op een ouderwets prettig audioprofiel. De bassen zijn iets meer gedefineerd en het hoog iets minder schel. Kortom puik geluid. Wanneer je ANC (active noise canceling) uitschakelt klinkt de hoofdtelefoon zelfs iets meer ‘open’. De schelpen schermen passief al veel geluid af. Voldoende in veel omgevingen en handig als je niet de omgeving wil laten meegenieten van jouw muziek.

Bediening

De Real Blue NC is met een touch paneel aan de rechterzijde te bedienen. Het vergt oefening. Vreemd genoeg is er geen enkele aanduiding voor gebruik van het touch paneel op de schelp. Daardoor is het design lekker strak, maar moet je dus wel de handleiding even lezen. De fysieke knoppen van de Bose QC35II hebben onze voorkeur, maar de bediening is prima. Siri, Google assistent, volume, volgende, vorige, pauzeren etc het is allemaal met één beweging te regelen.

Conclusie

De Teufel Real Blue NC klinkt erg goed. In combinatie met de goede omgevingsgeluidonderdrukking is deze hoofdtelefoon één van de betere draadloze hoofdtelefoon met ANC van het moment. Het draagcomfort is een fractie minder dan de vergelijkbare Bose versie die bijna het dubbele kost. Wie niet perse de duurste hoofdtelefoon wil, heeft met de Teufel Real Blue NC een top hoofdtelefoon voor dagelijks gebruik en op reis.

De Teufel Real Blue NC kost officieel 229 Euro maar is momenteel te koop voor 199 Euro.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Teufel webshop

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • mooie afwerking
  • super geluid
  • goede noise cancelling
  • lange accu duur
  • prijs/ kwaliteit

THE BAD

  • touch bediening is wennen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Teufel webshop