GadgetGear.nl

Dit is de elektrische, vliegende taxi van Larry Page

Enige tijd geleden investeerde Google oprichter Larry Page in het bedrijf Kitty Hawk. Dit bedrijf onthulde deze week haar eerste vliegende taxi. Bijzonder is dat de machine volledig elektrisch is.

De Kitty Hawk Cora is een kruising tussen een vliegtuig en een helikopter. De Cora maakt gebruik van in totaal 12 rotoren en motoren om zichzelf de lucht in te werken. Eenmaal op hoogte, worden de rotoren gedraaid om de taxi als een vliegtuig met een snelheid van 180 kilometer per uur te kunnen verplaatsen.

Hoewel die 180 kilometer per uur mooi is, heeft de Cora een actieradius van maximaal 100 kilometer. Daarna moet de Cora weer aan de stekker. De Cora kan vliegen op een hoogte tussen de 150 en 1.000 meter.

https://www.youtube.com/watch?v=LeFxjRMv5U8

De Kitty Hawk Cora is in staat om volledig autonoom te vliegen met behulp van haar drie boordcomputers. Hoewel slechts één boordcomputer het werk verricht, heeft het dus twee computers klaar om bij storing de boel over te nemen. Dreigt het toestel toch neer te storten, kan het gebruik maken van een parachute.

De Kitty Hawk Cora gaat als eerste in Nieuw-Zeeland de markt op. Over een introductie in andere landen is nog niets bekend.

Reageren

Roelof van Doorn

Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten