Enige tijd geleden investeerde Google oprichter Larry Page in het bedrijf Kitty Hawk. Dit bedrijf onthulde deze week haar eerste vliegende taxi. Bijzonder is dat de machine volledig elektrisch is.

De Kitty Hawk Cora is een kruising tussen een vliegtuig en een helikopter. De Cora maakt gebruik van in totaal 12 rotoren en motoren om zichzelf de lucht in te werken. Eenmaal op hoogte, worden de rotoren gedraaid om de taxi als een vliegtuig met een snelheid van 180 kilometer per uur te kunnen verplaatsen.

Hoewel die 180 kilometer per uur mooi is, heeft de Cora een actieradius van maximaal 100 kilometer. Daarna moet de Cora weer aan de stekker. De Cora kan vliegen op een hoogte tussen de 150 en 1.000 meter.

De Kitty Hawk Cora is in staat om volledig autonoom te vliegen met behulp van haar drie boordcomputers. Hoewel slechts één boordcomputer het werk verricht, heeft het dus twee computers klaar om bij storing de boel over te nemen. Dreigt het toestel toch neer te storten, kan het gebruik maken van een parachute.

De Kitty Hawk Cora gaat als eerste in Nieuw-Zeeland de markt op. Over een introductie in andere landen is nog niets bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.