Jaguar maakt met haar I-Pace onderdeel uit van een interessant nieuw project in Oslo. Daar wordt een netwerk opgezet van draadloze oplaadpunten om de bolides op te laden.

Naar eigen zeggen, wordt dit het eerste netwerk van draadloze laadstations op hoogspanning ter wereld. De I-Pace taxi’s van Jaguar hoeven alleen maar boven een inductielader te parkeren om opgeladen te worden. Het is dus gedaan met het stekkeren en de taxi kan op afroep direct wegrijden.

Draadloos laden van de Jaguar I-Pace

Jaguar is één van de toeleveranciers in het project. De draadloze (inductie) laadstations komen van Fortum Recharge en de technologie van Momentum Dynamics. De taxi’s worden geëxploiteerd door Cabonline / Norges Taxi.

Voor gadgets is draadloos laden al jaren erg aan populariteit aan het winnen. De laadstromen worden steeds groter, maar het stroomverlies is ook fors. Zo’n 70% van de laadstroom komt daadwerkelijk aan in het apparaat. De afstand tot de auto’s is groter. De inductielader levert 50 kW aan stroom met verwachte laadsessies van 6 tot 8 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.