Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oukitel U18, Android met een iPhone X display

Het Chinese Oukitel heeft het eveneens Chinese Leagoo verslagen. Nog voor Leagoo haar S9 op het Mobile World Congress kan presenteren, gooit de Chinees haar Oukitel U18 in de schappen.

Net als de iPhone X, heeft deze Android smartphone een notch bovenin het display gekregen. Hierin zit de selfie camera, speaker en een paar sensoren. In tegenstelling tot de iPhone X, loopt het display niet helemaal door naar onderen. Met een beeldverhouding van 21:9 is het display wel een stuk langer dan de 18:9 trend die vorig jaar door LG werd ingezet.

Oukitel geeft aan dat de U18 wordt uitgerust met een HD+ resolutie. Let op, dit is iets anders dan FullHD+. HD is 1280×720 pixels. Door de 21:9 beeldverhouding krijg je nu 1512×720 pixels. Voor VR gebruik heeft het display niet heel veel te bieden. Doordat het toestel relatief klein is, zal het display mogelijk wel heel scherp ogen.

Met 5,85 inch is de Oukitel U18 geen enorme smartphone. Sterker nog, het is echt een budget smartphone geworden. Dus een fancy display voor weinig. Dit zie je onder anderen terug in de MediaTEK MT6750T chipset die erin ligt. Een chipset die met een sterk verouderd procedé wordt gefabriceerd (28nm). Ten opzichte van de prijs is dit helemaal niet erg. De 4GB werkgeheugen die erop zit zal mogelijk ook niet heel vlot zijn, maar wel veel ruimte bieden voor een redelijke Android ervaring. Bovendien krijg je toch een stevige 64GB aan interne opslagruimte.

Oukitel bespaart ook op de hoofdtelefoon aansluiting. Die komt te vervallen, dus dat moet je via USB-C gaan regelen. Oukitel levert wel een adapter mee. Achterop krijg je een dubbele camera met 16 en 5 megapixels. Achter krijg je een 13 megapixel selfie camera.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Banggood.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.