Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG start verkoop flexibele OLED displays voor bedrijven

LG verkocht al eens een flexibele OLED TV voor in huis. Maar we gaan ze nu ook in bedrijven en etalages zien. Na het tonen van haar indrukwekkende OLED Canyon, gaan de flexibele displays nu in massaproductie.

De nieuwe schermen van LG gaan OLED Open Frame heten. De displays zijn gemaakt om zich steeds weer aan de omgeving aan te passen. Zo verwacht LG dat de schermen onder anderen gebruikt gaan worden in de verhuur voor evenementen. Niet alleen omdat ze flexibel zijn, maar ook zeer licht.

Natuurlijk kunnen krommingen en bollingen zorgen voor vertekeningen in het beeld op de displays. Daarom zijn de schermen van software voorzien die dit compenseert voor een natuurgetrouw beeld. Deze aanpassingen kunnen op de plaats van gebruik worden gemaakt zodat ontwerpers van content hier niet teveel over na hoeven te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.