GadgetGear.nl

Nest van Alphabet terug naar Google

Drie jaar geleden werden Nest en Google van elkaar gescheiden. Hoewel Google initieel Nest had overgenomen (2014), werd Google opgesplitst met Alphabet als holding. En eigenaar van Nest.

Hoewel er altijd een nauwe band bleef tussen de twee, kon Nest lekker aan haar eigen smart home strategie blijven werken en zo haar eigen plan trekken. Echter maakt Google enorme sprongen op het gebied van smart home producten.

Op basis van de Google Home speaker is de Google Assistant een belangrijke virtuele assistent in menig huis geworden. In de tweede helft van dit jaar kan ze zelfs Nederlands spreken.

Met de Google Assistant heeft Google overal in huis microfoons. Niet alleen in de Google Home speakers, maar ook in jouw TV, jouw smartphone en jouw tablet.

Daarnaast werkt google aan een camerastrategie. Niet alleen met TV bouwers als Sony en Philips, maar ook met bouwers van slimme displays voor de Google Assistant. Bijvoorbeeld met JBL en Lenovo. Het is dan best gek dat Google de indoor beveiligingscamera’s van Nest niet lijkt te gebruiken.

Dat gaat zeer waarschijnlijk nu veranderen. Nest is als zelfstandige unit onder Alphabet weer teruggebracht in de schoot van moedertje Google. Van daaruit zal Nest dichter samenwerken met de hardwaremakers van Google zelf. Dus een Nest thermostaat met Google Assistant speaker erin? Check! Een Nest camera met Google Assistant erin? Check! Een rookmelder met Google Assistant erin? Check! Allemaal mogelijkheden voor de toekomst.

kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten