Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Lenovo introduceert haar Smart Display voor Google Assistant

Naast JBL blijkt ook Lenovo te werken aan een handig display voor Google Assistant. Wederom een apparaat dat het gat tussen de mogelijkheden van Amazon’s Alexa en Google Assistant moet gaan dichten. Google’s virtuele assistent kende tot nu toe nog geen eigen display.

Het Lenovo Smart Display zal verkocht worden in 8 inch en 10 inch versies. Door een slimme speaker met display te koppelen kan Google Assistant belangrijke data weergeven in plaats van dat alles moet worden voorgelezen. Denk aan agendapunten, weerberichten en zelfs instructievideo’s.

Hoewel JBL er in haar persbericht niet op in ging, maakt Lenovo wel duidelijk waarom dit soort displays voor Google Assistant zijn uitgerust met een camera. Het display krijgt namelijk ondersteuning voor Google Duo. Dit is Google’s dienst voor videobellen. Wanneer het display niet in gebruik is kan het dienst doen als interactieve fotolijst.

In tegenstelling tot de JBL, komt het display van Lenovo wel dit jaar al op de markt. Rond de zomer moet hij in de VS in de schappen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.