Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: JBL geeft Google Assistant een display

Met de Echo Show en Echo Spot heeft Amazon’s virtuele assistent al een tijdje de mogelijkheid om spraakopdrachten om te zetten in antwoorden op een display. In samenwerking met JBL krijgt Google Assistant nu ook een display.

Harman presenteerde vandaag op de CES de JBL LINK View. De speaker is nog een concept, maar wel met de planning om in 2019 op de markt te komen. De speaker is een opvallende verschijning binnen JBL omdat dit merk normaal vrijwel alleen met geluid bezig is. Echter, heeft JBL natuurlijk wel de kennis en kunde van Samsung om uit te putten bij het ontwikkelen van dit soort producten.

De speaker met Google Assistant zou niet alleen een 8 inch HD display gaan bevatten, maar ook een 5 megapixel camera. Hoe deze precies door Google gaat worden ingezet is nog onduidelijk. Face tracking zou een mogelijkheid kunnen zijn. Wellicht ter identificatie bij gevoelige gegevens zoals een bankrekeningsaldo.

Het product komt pas in 2019 naar Europa. Het zou goed kunnen dat in die tussentijd nog wat zaken veranderen maar… we weten nu in ieder geval dat Google Assistant binnenkort ook met displays overweg kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.