GadgetGear.nl

Philips kondigt Google Assistant aan voor haar 2018 TV’s in Nederland

Vorig jaar zette Google al een vacature online die bewees dat Google Assistant naar het Nederlands wordt vertaald. Meer bewijs komt van Philips. Naast een compleet nieuw smart TV platform, kondigde Philips ook Google Assistant voor Nederland aan.

Waar de high-end Philips TV’s voorzien worden van Android TV, krijgen de low-end TV’s al jaren een eigen besturingssysteem. Dit besturingssysteem is kennelijk op de schop gedaan bij Philips. Voor dit jaar presenteert het bedrijf namelijk haar Saphi Smart TV platform.

In de ontwikkeling van het Saphi OS is de snelheid van het besturingssysteem leidend geweest. Ook wij weten dat het oude platform nogal eens tijd nodig had om taken uit te voeren. Met Saphi zou dit dus lekker vlot moeten gaan. Onderdeel van Saphi is ook Miracast zodat je content vanaf jouw smartphone of tablet naar de TV kunt sturen. Net als Android, is Saphi gebaseerd op Linux. Saphi draait op alle nieuwe modellen in de 5000- en 6000- series.

Wanneer Philips haar Google Assistant TV’s in de schappen legt, zal Google Assistant in eerste instantie Engels spreken. Eigenlijk hetzelfde effect dat je nu hebt wanneer je in Duitsland Google Home speakers koopt. In de tweede helft van het jaar verwacht Philips de grote omschakeling te maken naar Nederlands.

Ook een grote serie 2017 Android TV’s zal een upgrade krijgen naar Google Assistant. Welke precies wil Philips nog niet zeggen. Daar moeten ze eerst identificeren welke chipsets wel of niet goed presteren met Google Assistant.

Het voordeel van de integratie is natuurlijk enorm. Ineens wordt de TV echt onderdeel van jouw domotica platform. De TV kan allerlei apparaten in huis direct aansturen door stemcommando’s te ontvangen.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten