Microsoft Cortana aangesloten op IFTTT

Eindelijk hebben we weer een teken van leven van Microsoft’s eigen virtuele assistent. Cortana sluit zich aan bij de virtuele assistenten die met IFTTT overweg kunnen. Daarmee kan Cortana, net als Google Assistant en Alexa ineens heel veel meer apparaten aansturen.

De stap van Microsoft is heel interessant. Met Cortana kan Microsoft in één klap heel veel andere apparaten en diensten aansturen. Ook als de ontwikkelaars achter die apparaten en apps niet veel heil zien in Cortana. Er zijn er nu meer dan 550 aangesloten op de online dienst. De enige ‘grote’ die nu nog mist bij IFTTT is Apple’s Siri.

Amazon Alexa was de eerste virtuele assistent met ondersteuning voor IFTTT. De dienst werd in 2015 al aangesloten. Een jaar later, in 2016, volgde Google Assistant al. In 2018 zien we nu Microsoft Cortana aangesloten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram