Logo GadgetGear.nl
Microsoft Cortana
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft gaat Cortana uit Windows halen

Ten tijden van Amazon Alexa, Apple’s Siri en Google Assistant, probeerde Microsoft het ook met haar Cortana. In de praktijk bleek zelfs Samsung’s Bixby meer gebruikt (die gebruikers hadden in het begin ook geen keus). Reden voor Microsoft om het einde van haar virtuele assistent in te luiden.

Cortana werd in 2015 door Microsoft geïntroduceerd op Windows 10. Echte ondersteuning voor Nederlanders is er nooit echt gekomen. Net als voor veel andere taalgebieden die na acht jaar nog steeds verstoken waren van Cortana ondersteuning. Met de komst van Windows 11 kreeg Cortana al een minder prominente plaats in het besturingssysteem. Dat was het begin van het einde voor de virtuele assistent. In 2002 maakte Microsoft alvast een einde aan de Corana apps voor iOS en Android.

Later dit jaar stopt de ondersteuning voor Cortana als zelfstandige app. Toch zal dit niet helemaal het einde zijn voor een personal assistent tool in Windows. Microsoft is van plan om Cortana plaats te laten maken voor Copilot, een AI gedreven tool die in mei werd gepresenteerd. Windows Copilot is door de introductie van AI veel beter in het leveren van relevante hulp aan Windows gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.