GadgetGear.nl

B&O en HiFiBerry lanceren ombouwkit voor oudere B&O speakers

B&O doet iets bijzonders. Het iconische audiomerk komt met een upgradekit. Deze kit is speciaal ontwikkeld om oudere B&O speakers smart te maken. Overigens leunt B&O voor dit concept op HiFiBerry.

De kit heet BeoCreate en bestaat uit een printplaat met een 4-kanaals versterker. De print is dus echt gericht op passieve speakers. De versterkers hebben een gezamenlijk vermogen van 180 Watt, te verdelen over 4 of 2 kanalen.

Door de samenwerking met HiFiBerry, zijn de speakers nu ook aan te sturen via een Raspberry Pi. De maximale sample rate ligt op 192kHz. Je prikt de Raspberry Pi direct op de Beocreate. Ook de speakers worden via schroefpluggen verbonden met de printplaat. Een soldeerbout is dus niet nodig.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.