Arjan Olsder
Arjan Olsder

Belangrijke HTC baas treedt af

Onlangs verkocht HTC een groot deel van haar mobiele business aan Google… met de belofte door te gaan met het produceren van Android smartphones. Nu treedt Chialin Chang onverwacht af.

Chialin Chang is sinds 2012 in dienst bij HTC als CFO. Daarnaast heeft hij de rol van ‘president of smartphones and connected devices’. Engadget weet te melden dat hij die rol per direct naast zich neer legt. De reden is dat hij aan zijn persoonlijke carrière gaat werken. Een opvolger lijkt er nog niet te zijn.

Zijn vertrek valt vlak voor het begin van een nieuw jaar in China. Het is het tiende kwartaal achtereen dat de smartphone tak zware verliezen leidt. Zelfs in de eigen markt, China, heeft het moeite marktaandeel te verwerven ten opzichte van merken als Vivo, Xiaomi en natuurlijk Huawei. Voor het nieuwste vlaggenschip heeft het bedrijf de verwachting slechts 2 miljoen exemplaren te verkopen. Dat is in de wereld van de smartphones niet zo gek veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.