Review: Mr. Safe LED Fietslamp met GPS

Mr. Safe de Belgische fabrikant van veiligheidsartikelen had een lumineus idee. Een achterlicht voor je fiets met GPS traceer zodat je altijd weet waar je fiets is (handig voor na een stevige avond in de kroeg :-)). Mr. Safe stuurde ons deze lamp op en wij onderwierpen hem aan de strenge gadgetgear.nl test!

Unboxing

De LED lamp komt in een kleine doos voorzien van geel zwarte veiligheidsmarkeringen. Op de doos zelf staat de lamp afgebeeld en uiteraard behoorlijk wat informatie over de lamp zelf. Eenmaal geopend zit er het volgende in de verpakking:

  • De lamp
  • Een kleine schroevendraaier
  • Een fietsklem voor de bevestiging aan de fiets
  • Een schroevenset
  • USB laadkabel
  • Quick start guide

Het geheel is zeer compleet en wat fijn dat Mr. Safe een schroevendraaier toevoegt aan de de inhoud, dit waardeer ik altijd bijzonder.

Installatie

De installatie van de Mr. Safe LED lamp is eigenlijk tweeledig. Het eerste deel bestaat uit het plaatsen en activeren van een SIM kaart in de lamp zelf. De SIM kaart moet voorzien zijn van een GPRS functie en er mag geen pincode opzitten. Vervolgens kan je als dit nodig is via een SMS naar het telefoonnummer van de simkaart de APN activeren. Om de tracking te activeren stuur je nogmaals een SMS met de tekst *routetrack99* naar de simkaart en je krijgt direct een SMS terug dat deze geactiveerd is.

Is dit eenmaal gelukt dan kan je de lamp door middel van de fietsklem vastmaken aan de fiets. Klinkt allemaal behoorlijk simpel en dat is het door de meegeleverde quick start guide ook.

Gebruik

Op de MR. Safe lamp zit maar een knop, deze druk je een keer in voor pulserend licht, twee keer voor continue licht en drie keer voor uitzetten. De knop werkt met een heel klein beetje vertraging maar hier wen je snel aan. De lamp is voorzien van een speciaal design waardoor je ook vanaf de zijkant goed zichtbaar bent.

De tracking functie regelt zich vervolgens zelf, als de fiets (lamp) niet in beweging is stuurt deze een keer in de 72 uur locatie informatie naar de server. Ga je eenmaal fietsen dan wordt de locatie elke tien seconden vastgelegd. Op tracking.mrsafe.be kan je vervolgens de locatie of de afgelegde route van de lamp zien. De web applicatie werkt makkelijk en snel en is intuïtief in gebruik je kan de huidige locatie zien van de lamp maar ook de historie.

De GPS blijft tot veertig dagen stand-by als je deze verder niet gebruikt. De lamp zelf kan in pulserende stand tot tachtig uur meegaan. Gelukkig is de lamp voorzien van een 2200 mAh li-ion batterij en is deze dus weer op te laden.

Waar deze lamp echt in uitblinkt is dat er bij beweging een SMS of zelfs twee oproepen naar een ingesteld telefoonnummer gezonden worden. Zo weet je dus realtime of je fiets gestolen wordt. Doordat dit ingebouwd zit in een lamp zal dit verder niet opvallen voor diegene die je fiets probeert te stelen. Je kan de lamp ook met een gerust hart aan je fiets laten zitten want hij is uiteraard waterbestendig!

Specificaties

LED Bike taillight with built-in GPS
• Water & Weather-proof design
• Bright wide LED, also visible from the sides
• GPS tracking system via SIM card
• Web based tracking and replay
• Call alert for Anti-Theft
• Automatically lights up when motion is detected
• GPS standby: up to 40 days
• Lamp blink time: up to 80h
• Default data usage in standby: 0.0001 MB/72h in active mode: 0.036 M/h
• Rechargeable 2200 mAh Lithium-Ion Battery
• Size: 110 x 40 x 50mm
• Weight: 180g
• Color: Black

Conclusie

Mr. Safe heeft met deze oplaadbare LED lamp wat mij betreft een schot in de roos. Niet alleen werkt de lamp zeer goed, ook zet je je fiets nog eens veilig weg door de GPS functie. Ook bijvoorbeeld op de fiets van je kinderen om te zien waar ze uithangen is dit echt een fijn en geruststellend apparaat.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • GPS functie
  • Waterdicht
  • Makkelijke installatie

THE BAD

  • Geen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com