GadgetGear.nl

Review: Invoxia GPS Tracker (met LoRa)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Invoxia GPS Tracker met 5 sterren.

The Good
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Ingebouwde pieper
  • 8 maanden accuduur
  • 3 jaar gratis LoRa gebruik

The Bad

Hoera, dankzij KPN hebben we in Nederland een dekkend LoRa netwerk. Maar wat kun je als consument met zo’n professioneel draadloos platform dat zich richt op iOT? Met de Invoxia GPS tracker kun je bijvoorbeeld jouw eigendommen in de gaten houden zonder een duur mobiel abonnement af te sluiten.

Terwijl jij dit leest, loop ik op de IFA in Berlijn. In mijn rugzak, een dure laptop en nog wat andere zaken die ik niet kwijt wil. En hoewel ik me in Berlijn veiliger voel dan in Amsterdam, ook hier wordt heel wat gestolen. Met de GPS Tracker, heb ik voor mijn gevoel meer zekerheid over waar mijn spullen blijven wanneer iemand er met mijn tas van door gaat.

Overigens, de Invoxia GPS Tracker werd geïntroduceerd als de Invoxia Roadie. Die naam kom je dus hier en daar tegen in deze review. Inmiddels is de naam Roadie geschrapt.

Unboxing

In de verpakking van de Invoxia GPS Tracker vinden we de GPS tracker, een stukje documentatie en een GPS tracker. Een driejarig abonnement op het LoRa netwerk zit al op het apparaat zelf.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Design

De Invoxia GPS Tracker is niet zo compact al het gros van de item trackers die we dagelijks tegenkomen. Hij past zeker niet in een portemonnee. Maar een tas, een fietsframe en een auto zijn geen enkel probleem.

De behuizing van de tracker is slank en stijlvol door mooi materiaalgebruik. Alleen aan de onderkant zit een opening, om de GPS Tracker op te laden.

App

De app van Invoxia is lekker overzichtelijk en laat ten alle tijden de laatste locatie van de Roadie zien. Het is ook mogelijk de geschiedenis terug te kijken, al is dit niet mooi uitgewerkt met een routelijn op een kaartje. Wat wel weer handig is, is dat je het ingebouwde piepertje af kan laten gaan wanneer je de Roadie uit het oog bent verloren.

LoRa

LoRa is een speciaal mobiel netwerk. In Nederland is KPN het bedrijf dat een landelijk dekkend LoRa netwerk aanbiedt. Het maakt het mogelijk voor IoT apparaten om te communiceren. Weliswaar met heel weinig data, maar dan ook ultra goedkoop. Wanneer het 3-jarig abonnement van de Roadie erop zit, betaal ja maar €10 per jaar om verbonden te blijven. Dit is heel wat minder dan wanneer je een SIM kaart met mobiel internet zou moeten regelen. Bovendien is LoRa enorm energiezuinig.

Accuduur

De accuduur van de Invoxia Roadie laat zich heel sterk bepalen door de update frequentie. Met een update per 5 minuten, loopt hij wat sneller leeg dan wanneer dit per 10 minuten moet. In de laatste stand houdt de accu het in theorie 8 maanden uit voordat deze weer moet worden opgeladen. Uiteraard hebben we dit niet getest voor deze review.

Conclusie: Unvoxia GPS Tracker

Ik heb de afgelopen jaren heel wat item trackers gekregen. Allemaal waren ze leuk tot het product buiten bereik was. Alleen Tile wist dat probleem min of meer op te lossen. De Invoxia GPS Tracker is dan niet zo klein, hij doet precies wat hij moet doen en met een enorm uithoudingsvermogen. Wil je iets dat echt werkt, is de Invoxia Roadie de beste koop.

2 reacties

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten