Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Invoxia GPS Tracker met 5 sterren.

The Good
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Ingebouwde pieper
  • 8 maanden accuduur
  • 3 jaar gratis LoRa gebruik


Hoera, dankzij KPN hebben we in Nederland een dekkend LoRa netwerk. Maar wat kun je als consument met zo’n professioneel draadloos platform dat zich richt op iOT? Met de Invoxia GPS tracker kun je bijvoorbeeld jouw eigendommen in de gaten houden zonder een duur mobiel abonnement af te sluiten.

Terwijl jij dit leest, loop ik op de IFA in Berlijn. In mijn rugzak, een dure laptop en nog wat andere zaken die ik niet kwijt wil. En hoewel ik me in Berlijn veiliger voel dan in Amsterdam, ook hier wordt heel wat gestolen. Met de GPS Tracker, heb ik voor mijn gevoel meer zekerheid over waar mijn spullen blijven wanneer iemand er met mijn tas van door gaat.

Overigens, de Invoxia GPS Tracker werd geïntroduceerd als de Invoxia Roadie. Die naam kom je dus hier en daar tegen in deze review. Inmiddels is de naam Roadie geschrapt.

Unboxing

In de verpakking van de Invoxia GPS Tracker vinden we de GPS tracker, een stukje documentatie en een GPS tracker. Een driejarig abonnement op het LoRa netwerk zit al op het apparaat zelf.

Design

De Invoxia GPS Tracker is niet zo compact al het gros van de item trackers die we dagelijks tegenkomen. Hij past zeker niet in een portemonnee. Maar een tas, een fietsframe en een auto zijn geen enkel probleem.

De behuizing van de tracker is slank en stijlvol door mooi materiaalgebruik. Alleen aan de onderkant zit een opening, om de GPS Tracker op te laden.

App

De app van Invoxia is lekker overzichtelijk en laat ten alle tijden de laatste locatie van de Roadie zien. Het is ook mogelijk de geschiedenis terug te kijken, al is dit niet mooi uitgewerkt met een routelijn op een kaartje. Wat wel weer handig is, is dat je het ingebouwde piepertje af kan laten gaan wanneer je de Roadie uit het oog bent verloren.

LoRa

LoRa is een speciaal mobiel netwerk. In Nederland is KPN het bedrijf dat een landelijk dekkend LoRa netwerk aanbiedt. Het maakt het mogelijk voor IoT apparaten om te communiceren. Weliswaar met heel weinig data, maar dan ook ultra goedkoop. Wanneer het 3-jarig abonnement van de Roadie erop zit, betaal ja maar €10 per jaar om verbonden te blijven. Dit is heel wat minder dan wanneer je een SIM kaart met mobiel internet zou moeten regelen. Bovendien is LoRa enorm energiezuinig.

Accuduur

De accuduur van de Invoxia Roadie laat zich heel sterk bepalen door de update frequentie. Met een update per 5 minuten, loopt hij wat sneller leeg dan wanneer dit per 10 minuten moet. In de laatste stand houdt de accu het in theorie 8 maanden uit voordat deze weer moet worden opgeladen. Uiteraard hebben we dit niet getest voor deze review.

Conclusie: Unvoxia GPS Tracker

Ik heb de afgelopen jaren heel wat item trackers gekregen. Allemaal waren ze leuk tot het product buiten bereik was. Alleen Tile wist dat probleem min of meer op te lossen. De Invoxia GPS Tracker is dan niet zo klein, hij doet precies wat hij moet doen en met een enorm uithoudingsvermogen. Wil je iets dat echt werkt, is de Invoxia Roadie de beste koop.

2 REACTIES

  1. Het is inderdaad een super device en werkt op een waanzinnig goed netwerk!!!
    ALLEEN, is dat NIET KPN LoRa maar Aerea-Sigfox!!!

    Misschien wel goed om dat aan te passen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.