Review: Invoxia GPS Tracker (met LoRa)

Hoera, dankzij KPN hebben we in Nederland een dekkend LoRa netwerk. Maar wat kun je als consument met zo’n professioneel draadloos platform dat zich richt op iOT? Met de Invoxia GPS tracker kun je bijvoorbeeld jouw eigendommen in de gaten houden zonder een duur mobiel abonnement af te sluiten.

Terwijl jij dit leest, loop ik op de IFA in Berlijn. In mijn rugzak, een dure laptop en nog wat andere zaken die ik niet kwijt wil. En hoewel ik me in Berlijn veiliger voel dan in Amsterdam, ook hier wordt heel wat gestolen. Met de GPS Tracker, heb ik voor mijn gevoel meer zekerheid over waar mijn spullen blijven wanneer iemand er met mijn tas van door gaat.

Overigens, de Invoxia GPS Tracker werd geïntroduceerd als de Invoxia Roadie. Die naam kom je dus hier en daar tegen in deze review. Inmiddels is de naam Roadie geschrapt.

Unboxing

In de verpakking van de Invoxia GPS Tracker vinden we de GPS tracker, een stukje documentatie en een GPS tracker. Een driejarig abonnement op het LoRa netwerk zit al op het apparaat zelf.

Design

De Invoxia GPS Tracker is niet zo compact al het gros van de item trackers die we dagelijks tegenkomen. Hij past zeker niet in een portemonnee. Maar een tas, een fietsframe en een auto zijn geen enkel probleem.

De behuizing van de tracker is slank en stijlvol door mooi materiaalgebruik. Alleen aan de onderkant zit een opening, om de GPS Tracker op te laden.

App

De app van Invoxia is lekker overzichtelijk en laat ten alle tijden de laatste locatie van de Roadie zien. Het is ook mogelijk de geschiedenis terug te kijken, al is dit niet mooi uitgewerkt met een routelijn op een kaartje. Wat wel weer handig is, is dat je het ingebouwde piepertje af kan laten gaan wanneer je de Roadie uit het oog bent verloren.

LoRa

LoRa is een speciaal mobiel netwerk. In Nederland is KPN het bedrijf dat een landelijk dekkend LoRa netwerk aanbiedt. Het maakt het mogelijk voor IoT apparaten om te communiceren. Weliswaar met heel weinig data, maar dan ook ultra goedkoop. Wanneer het 3-jarig abonnement van de Roadie erop zit, betaal ja maar €10 per jaar om verbonden te blijven. Dit is heel wat minder dan wanneer je een SIM kaart met mobiel internet zou moeten regelen. Bovendien is LoRa enorm energiezuinig.

Accuduur

De accuduur van de Invoxia Roadie laat zich heel sterk bepalen door de update frequentie. Met een update per 5 minuten, loopt hij wat sneller leeg dan wanneer dit per 10 minuten moet. In de laatste stand houdt de accu het in theorie 8 maanden uit voordat deze weer moet worden opgeladen. Uiteraard hebben we dit niet getest voor deze review.

Conclusie: Unvoxia GPS Tracker

Ik heb de afgelopen jaren heel wat item trackers gekregen. Allemaal waren ze leuk tot het product buiten bereik was. Alleen Tile wist dat probleem min of meer op te lossen. De Invoxia GPS Tracker is dan niet zo klein, hij doet precies wat hij moet doen en met een enorm uithoudingsvermogen. Wil je iets dat echt werkt, is de Invoxia Roadie de beste koop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments on “Review: Invoxia GPS Tracker (met LoRa)”

 1. Het is inderdaad een super device en werkt op een waanzinnig goed netwerk!!!
  ALLEEN, is dat NIET KPN LoRa maar Aerea-Sigfox!!!

  Misschien wel goed om dat aan te passen!

 2. Hi, ik geef geen reactie maar zou graag advies willen van een kenner; ik heb de invoxia gps tracker voor mn hond, met de app op iphone..... hond beweegt niet, ik zie niets van een route .... ik zie iets over het hoofd. Help... dankje

 3. Goedendag, ik heb zojuist een invoxia gps tracker gekocht.
  Doet het goed, alleen kan ik geen meldingsgeluid instellen.
  M.a.w. als de fiets beweegt of wordt verplaatst ontvang je geen meldingsgeluid.
  Wel een gewone melding in het meldingenscherm. Maar als je je fiets ergens parkeert zit je niet constant op je scherm te kijken. Een speciaal geluid maakt je attent dat er onheil is.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Ingebouwde pieper
 • 8 maanden accuduur
 • 3 jaar gratis LoRa gebruik

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram