Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Dyson V7 Fluffy (Snoerloze Steelstofzuiger)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • 30 minuten accuduur
 • Ruim voldoende zuigkracht
 • Verbeterde accessoire aansluitingen
 • Nog gemakkelijker schoon te houden
 • Met HEPA filter

THE BAD

Vorig jaar lanceerde Dyson tijdens de IFA de V8 snoerloze stofzuiger. De directe opvolger van de Dyson V6 uit 2015. Dit jaar lanceert Dyson opnieuw een snoerloze stofzuiger, maar een tussenmodel. De techniek van de V6 in de handige body van de V8. Dit is de Dyson V7 Fluffy.

Unboxing

Dyson stopt steeds meer accessoires bij haar snoerloze stofzuigers. Zo ook bij de Dyson V7 Fluffy. Niet alleen de gemotoriseerde Fluffy borstel zit in het pakket, maar ook de gemotoriseerde miniborstel waarmee je gemakkelijk haren van huisdieren van stoffen borstelt. Handig!

Verder vinden we het oplaadstation (met lader), de combinatie-accessoire, kierenzuiger, zachte afstofborstel en handleiding in de verpakking.

Design

Qua design is de Dyson V7 Fluffy veel meer naar de body van de Dyson V8 getrokken. Het grootste verschil is zichtbaar op de accupack. Die V8 heeft drie LED’s die de accustatus aangeven, de V7 maar één.

Super handig is de nieuwe rode beugel. Wanneer je daar aan trekt, schiet de klep onder het vuilreservoir open en valt het vuil naar beneden. Traditioneel blijft er dan heel wat vuil rond de filters en cyclonen zitten. Doordat je nu dat deel naar boven trekt, wordt het gros van het vuil meteen losgetrokken van de filters. Wat achterblijft is eventueel gemakkelijk met een borstel van de filters te vegen. Alleen al deze verandering in design maakt het de moeite waard om door te sparen voor de V7 ten opzichte van de V6.

Ook de accessoire-aansluitingen zijn op de schop gegaan. Hierdoor is de V7 wel compatible met de accessoires van de V8, maar niet van de V6 en oudere generaties. Het is voor het eerst in jaren dat Dyson een wijziging maakt in deze aansluitingen.

Toch is ook deze wijziging niet voor niets. De rode wipknoppen maken het gemakkelijker om accessoires te ontkoppelen. Zeker voor oudere gebruikers is dit een voordeel gezien die minder kracht hoeven te zetten. Handig!

De Fluffy

De fluffy is een gemotoriseerde vloerborstel op basis van een zachte roller. Hier zit een soort microvezeldoek omheen. Deze veegt vuil van de grond en in veel gevallen zelfs vlekken. Op harde vloeren, waaronder tegels, presteert deze borstel echt optimaal. Zelfs de voegen worden keurig schoongeveegd al moet je voor het beste effect wel haaks op de voeg zuigen.

De gemotoriseerde miniborstel

De gemotoriseerde miniborstel is door Dyson ontwikkeld voor iedereen die huisdieren heeft of flink kruimelt op de bank (dan wel de bekleding van de autostoel). De haren en kruimels worden los geborsteld en meteen opgezogen. Een slim stukje gereedschap.

De Combinatie accessoire

Met de combinatie accessoire kun je vooral handig stofzuigen bij kleine ongelukjes in en om huis. De combinatie staat voor het gebruik van de borstel die je naar voren kunt schuiven om bijvoorbeeld tussen de toetsen van een toetsenbord te zuigen.

 

Zachte afstofborstel

Maar nog beter daarvoor is de zachte afstofborstel. Deze is echt gemaakt voor het zuigen op oppervlakken die je niet wilt beschadigen. Van schilderijlijstjes tot, inderdaad, toetsenborden. Handig.

De kierenzuiger

Tenslotte is er nog de klassieke kierenzuiger. Ideaal voor tussen die kieren van de bank en de bekleding van de auto. Deze zie je op de foto bij de combinatieborstel.

Gebruikservaring

We hebben de Dyson V7 Fluffy nu enkele weken in gebruik. Doordat Dyson netjes een laadstation mee levert, hangt de Dyson V7 Fluffy eigenlijk altijd aan de lader. Met de ingebouwde lithium-ion accu is dat geen enkel probleem. De Dyson V7 Fluffy is altijd klaar om meteen gebruikt te worden.

Met 30 minuten zuigkracht (zonder de MAX stand te gebruiken), heb ik doorgaans voldoende tijd om twee verdiepingen volledig stofvrij te zuigen. Ideaal. Voor echt hardnekkig vuil gebruik ik wel de MAX stand, maar in de praktijk komt dit erg weinig voor.

Onderhoud

De Dyson V7 Fluffy heeft wel wat onderhoud nodig. Achterop de motor zit een HEPA filter. Deze moet je af en toe uitkloppen. Het mooie van dit filter is dat het er voor zorgt dat de lucht uit de stofzuiger in theorie schoner is dan de lucht die je inademt. Een moois stukje technologie dus.

Daarnaast is er het algemene stoffilter. Daarvan moet je jezelf aanwennen deze eens in de maand even goed uit te spoelen onder de kraan. Daarna echt goed laten drogen. Krijg je dat de machine begint te stotteren en niet meer wilt zuigen, is een verstopt stoffilter in de meeste gevallen het grote probleem.

Dyson V6 vs. Dyson V7 vs. Dyson V8

Als je niet de hele review door wilt lezen is het handig om te weten dat de Dyson V7 een Dyson V6 is in een Dyson V8 behuizing. Je hebt het voordeel dat de stofzuiger veel gemakkelijker schoon te maken is en dat je gebruik maakt van de nieuwe accessoire-aansluitingen. Daar staat tegenover dat de stofzuiger motorisch zwakker is dan de Dyson V8. Maar eerlijk is eerlijk, hij is sterk genoeg. De upgrade vanaf de V6 is zeer zinvol, maar de upgrade van de V6 naar de V8 is dat een heel stuk minder. De extra motorcapaciteit is in mijn beleving niet heel hard nodig.

Conclusie: Dyson V7 Fluffy

Van de Dyson V6 naar de Dyson V8 zagen we een enorme vooruitgang qua technologie. Meer zuigkracht en een langere accuduur zijn nu nog het enige verschil met de V8. Tenzij je een erg groot huis hebt, is de Dyson V7 Fluffy een logischer keuze omdat je toch wat geld in de zak houdt. Van de andere kant is het een logische keuze om de V7 boven de V6 te verkiezen omdat de V7 technisch veel beter in elkaar is gezet.

Dyson V7 Fluffy kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

4 reacties

 1. Je zou wel verwachten van zo’n duur apparaat gekregen met Moederdag dat hij toch een klein stootje kan verdragen. het gaat om de beschermkap wat over de borstel zit gebarsten door per ongeluk te hard tegen de plint aan te stoten. De borstel is aan een kant helemaal afgesleten doordat er waarschijnlijk een steentje vast heeft gezeten.
  Is daar iets aan te doen terug gaan naar de winkel? of is dat geen optie.

 2. Geen idee. We gebruiken ze best ruig in onze tests, maar herkennen dit niet. Zeker een versleten borstel is iets dat we na jaren gebruik nog niet hebben ervaren. Neem zeker even contact op met Dyson en vraag ze wat zij hiermee kunnen.

 3. Nooit een Dyson V7 kopen . Het is een waardeloos en duur apparaat.
  Te vergelijken met een dure kruimeldief. Batterij is te snel leeg en voor zuigen heb je op een stenen vloer en in de keuken echt de Max stand nodig en dan is de apparaat veel te snel leeg.

 4. Wij hebben Dyson V7 nu 4 jaar. Al snel werd zuigkracht minder en viel de max-stand direct uit. Nieuwe zuigmond na 3 jaar gekocht. En een nieuwe luchtfilter.
  Bij een stofzuiger van bijna € 400.
  Aanschaf zuigmond/filter € 80.
  Nu is de batterij helemaal op. Je kunt nog een paar minuten zuiden en dan klaar. Ook weer geen garantie dus vervanging € 75. Dat gaan we niet meer doen. Dyson blijft een topmerk qua prijs.
  Qua service vinden wij zwaar onder de maat. Ook via de chatgesprekken.
  Dag Dyson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.