Eerder dit jaar deed Tesla CEO Elon Musk een bijzondere belofte. Als Australië haar nieuwste superbatterij bij Tesla zou kopen, zou Tesla deze in 100 dagen bouwen. Zo niet, zou Tesla zelf de rekening voor de accu betalen.

Krap 100 dagen verder lijkt het Elon’s Tesla te zijn gelukt. De enorme batterij is gebouwd en lijkt probleemloos te werken. De enorme batterij heeft een totale capaciteit van 100 megawatt. De batterij is aangesloten op een enorm windpark. In de avonduren, wanneer niet veel stroom nodig is, wordt de overcapaciteit van de windmolens in de batterij opgeslagen. Overdag wordt de energie uitgeleverd aan het net.

De komende dagen zijn de werknemers van Tesla nog aan het testen. Op 1 december wordt de batterij in gebruik genomen en verwacht Tesla een groot deel van de energieproblemen van het zuidelijk deel van het continent op te lossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.