GadgetGear.nl

Tesla bouwt ’s werelds grootste batterij in minder dan 100 dagen

Eerder dit jaar deed Tesla CEO Elon Musk een bijzondere belofte. Als Australië haar nieuwste superbatterij bij Tesla zou kopen, zou Tesla deze in 100 dagen bouwen. Zo niet, zou Tesla zelf de rekening voor de accu betalen.

Krap 100 dagen verder lijkt het Elon’s Tesla te zijn gelukt. De enorme batterij is gebouwd en lijkt probleemloos te werken. De enorme batterij heeft een totale capaciteit van 100 megawatt. De batterij is aangesloten op een enorm windpark. In de avonduren, wanneer niet veel stroom nodig is, wordt de overcapaciteit van de windmolens in de batterij opgeslagen. Overdag wordt de energie uitgeleverd aan het net.

De komende dagen zijn de werknemers van Tesla nog aan het testen. Op 1 december wordt de batterij in gebruik genomen en verwacht Tesla een groot deel van de energieproblemen van het zuidelijk deel van het continent op te lossen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten