Review: Blackview BV8000 Pro (Smartphone)

Blackview, dat is beslist geen zwartkijker onder de Android telefoons en ook geen familie van de Blackberry. Deze outdoor mannenmobiel is van een Chinese fabrikant die steeds meer aan het licht komt door de fabricatie van robuuste, all invoirement smartphones met wel een heel interessant prijskaartje! GadgetGear test de BV8000 Pro van Blackview.

De online Chinese retailer, Gearbest, heeft ons het testexemplaar gestuurd en verkoopt de Blackview BV8000 Pro voor € 201,53!  Als je naar de specs kijkt met 6GB RAM, 64 GB ROM, Android 7.0, 16 mp camera, dan is 200 euro voor deze telefoon een lachtertje. Waar is het addertje? Dat zou je kunnen denken, maar na een week testen heb ik er geen gevonden. Wat ik wel gevonden heb, lees je hier!

Unboxing

Wat een toestel! Het eerste wat opvalt is het robuuste uiterlijk en het gewicht. Een zware jongen, met 235 gram, die er stoer uitziet. De BV8000 Pro is verkrijgbaar in grijs, zilver of goud. Mijn kleur is goud, wat een beetje tegen het zalm rosé aanzit. Een groot IP-68 logo op de voorkant die de waterbestendigheid aangeeft is wel een beetje overdreven. Ik had liever een tof Blackview logo gezien of niets.

In de verpakking vinden een oordopjes, glasbeschermer (die te veel bubbels geeft), een OTG-kabel plus de USB Type-C-kabel. Ook een klein schroevendraaiertje om de achterkant open te draaien. Daar moeten namelijk je sim (dual sim) en je SD kaartje in. Ga ja hiermee aan  de slag, wees dan niet zo dom als Jeroen door de ‘lock’ van de simkaarthouders niet uit te schuiven tot een klikje, anders leest de telefoon de kaart niet.

Design

Stofbestendig, waterbestendig en schokbestendig! Dit op niveau IP-68. Die certificering betekent dat er geen stof in het chassis kan doordringen en dat de smartphone ten minste 30 minuten in meer dan 1m water kan blijven. Dat zijn nog eens beweringen. Bijna lastig te geloven. Zeker nadat we het simkaart gedeelte eraf konden schroeven en er gewoon openingen zijn voor de hoofdtelefoon en USB-C lader. Toch zie je overal Blackviews op de camera het water in gaan en zelfs onder water filmen. De fabrikant geeft wel aan dat alle ingangen, na in aanraking gekomen met water, eerst geföhnd moeten worden voordat deze het stopcontact ingaan.

Knopjes

Hey, cool! Er is een vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel. Precies waar je normaal je duim houdt. Dat werkt super. Behalve die scannen vinden we uiteraard de aan / uit-knop en een volumeknop. Wat nieuw is, voor mij dan, is een niet-configureerbare push-to-talk-knop (die ook dienst doet als een SOS-knop. Deze houd je ingedrukt en na het aftellen van 5 tellen, neemt het contact op met de ingesteld alarmdiensten van jouw locatie. Vet! Er is ook een speciale fototoets die bij inhouden door de schermvergrendeling heen werkt.

De navigatieknoppen op de telefoon zijn zichtbaar, op de onderkant van het glas gebrand. Met 155 x 79 x 14 mm en 240 g is het een dik, groot toestel. Je zou wel kunnen zeggen dat deze telefoon geen hoesje nodig heeft (het past ook nergens in want de uitgangen voor de lader en headphones zitten elders).

Audio

Het geluid klinkt iets vreemd. Dit hoor je bij de beltonen en wanneer je een filmpje kijkt op je telefoon. Ik denk dat het door de klankkast komt van het materiaal. Het klinkt scheller alsof het door metaal heen moet. Wil je lekker muziek luisteren, gebruik dus je bijgeleverde headset.

De binnenkant van de Blackview

de BV8000 Pro bevat een MTK6757CD/CH, of bekend als het Helio P25, systeem op een chip van Mediatek, een verbetering op het p20-silicium dat de UMI Plus E aandrijft. Dat is een achtkern Cortex-A53 CPU, geklokt tot 2,6 GHz, met een ARM Mali T-880 MP2 GPU geklokt op 1 GHz. Samsung levert het geheugen (6GB LPDDR4) en de opslag (64GB) (evenals de cameralenzen).

Het scherm, een Sharp IGZO one, is een 5-inch Full HD-affaire bedekt met Corning Gorilla Glass 3 – het is geschikt voor een IPS-scherm. Bij fel zonlicht zou de telefoon wat minder goed leesbaar zijn. Omdat we nu de winterperiode ingaan heb ik nog geen problemen ondervonden.

De draadloze connectiviteit bestaat uit 802.11ac Wi-Fi, GPS / Glonass / Beidou, Bluetooth, Cat 6 LTE (300Mbps download / 50Mbps upload) met Band 20, NFC (jaja!). Er zijn ook dual SIM-trays die beide 4G kunnen ondersteunen, plus een extra slot voor een microSD-kaart; je kunt niet alle drie tegelijkertijd gebruiken. U moet vier schroeven en een klep aan de achterkant verwijderen om toegang te krijgen.

Wat nog belangrijk is om te noemen is dat de Blackview in het geheel Nederlands te kiezen is. Dat was niet mogelijk bij de Xiaomi Mi Note 3, ook uit China, maar deze Blackview is beschikbaar is enorm veel talen. Waaronder dus Nederlands! Top!

Camera

Samsung heeft Blackview de cameralenzen (S5K4H8 en S5K3P3) geleverd. 8-megapixel en 16-megapixelsensoren zijn, aan de voor- en achterkant van de smartphone. In de praktijk merk ik dat de 16 megapixel aan de achterkant degelijke foto’s maakt. Met weinig licht, binnen is de kwaliteit wat minder. Wat beeldruis is te zien op de foto’s. Het lijkt alsof de camera wat gevoelig is. Je kunt gekgenoeg ook kiezen om 23 megapixel foto’s te maken op 16:9 terwijl er 16 mp camera in zit. Hoe zit dat? Alle foto’s die ik maak zijn bij het vergroten toch iets onscherp. Ik heb online gezocht of het komt omdat er geen stabilisatorfunctie bij zit maar lees hier niets over terug. Oordeel zelf in de foto’s hieronder.

De camera aan de front, voor selfies en noem maar op is alleen met daglicht prima. In de avond zie je bijna helemaal niets , ook als je gewoon wat sfeerverlichting aanhebt. De videocamera is prima. 1080 p is de max, geen 4K. Het geluid wat je opneemt klinkt uit de telefoon wel wat vreemd. Maar, dat past bij mijn conclusie over de audio van deze telefoon.

 

Gebruik

De telefoon heeft een eigen aangepaste versie van Android 7.0 Nougat en wordt geleverd met een ongewoon scala aan toepassingen. Dat zijn typische outdoor apps die best grappig zijn. Zoals een waterpas, kompas, maar ook een Tsunami-waarschuwingssysteem, geluidsmeter, hartslag, alarm enzovoort). Wat opvalt is dat sommige apps een speciale Blackview look hebben, dit zoals alle voorgeprgrameerde apps, maar ook Facebook etc. Dat is best prima, maar het werkt niet bij alle apps en dat maakt het juist weer wat rommelig.

Op het toestel zit linksonderin een knop met een drietal streepjes. Als je die een aantal seconden indrukt dan zie je al je geopende apps. Deze kun je door swipen of kruisje drukken sluiten. Heb je ze allemaal, behalve één gewist, dan stelt de telefoon voor om alles te wissen. Een beetje laat. (Edit: geheel naar boven scrollen, dan kan je wél alle openstaande apps wissen. Niets mis mee dus.) In de praktijk merk ik dat de telefoon ondanks de 6gb ROM en Android 7.0 niet zo snel is als vergelijkbare telefoons. Een kleine hapering bij het openen van apps. Toch even wat tellen wachten die ik bij mijn laatste review van een andere Chinees (Xiaomi Mi Note 3) niet merkte. Wat wel goed is om nog eens te benoemen is dat je de telefoon gewoon in het Nederlands kunt instellen. Zoek je naar de Screenshot mogelijkheid op je Blackview? Dat is de power button en de volume knop down eventjes inhouden. Een tel maar.

Prestaties

Ik heb de batterij nog niet genoemd. Deze is prima, bij normaal gebruik heb je aan het eind van de dag nog 65% over. Maar wat is normaal gebruik? Appen, bellen, wat opzoeken, Facebooken, wat youtuben, allemaal niet te veel. Bij een hoger, professioneel gebruik zit je aan het eind van de dag op 50%. Voor het formaat en het gewicht van het toestel verwacht je een enorme batterij, maar dat valt mee. Niets bijzonders, maar hij gaat wel langer mee dan de meeste Samsungs en Iphones. Wat wel vreemd is, is na een nacht laden, dat het rode lampje van ‘opladen’ blijft branden tot je de telefoon restart. Je mobieltje denkt dat hij nog aan de lader zit en geeft het stroom icoontje nog aan. Je kunt wel het percentage gewoon zien dalen, dus het is echt softwarematig. Eventjes opnieuw starten en hij is weg. De gewoneUSB C kabel werkt niet, je hebt speciale Blackview lader nodig want het plug gedeelte is langer dan USB C. Dat is jammer, want je wordt verplicht een speciale lader te kopen (al zit er eentje bij natuurlijk).

De benchmark op Antutu doet 60.346. Een score die niet helemaal past bij deze tijd qua telefoons, maar die wel netjes is gezien de prijs van het toestel. 65.722 is een gemiddelde range, die niet kan meten met de nieuwste Samsung en Iphone, maar die wel prima mee kan in de dagelijkse benodigdheden. Speel je een game met 3D, dan hapert hij. Hieronder zie je een screenshot van de 3D test met de Antutu app. De 3D-score van 11.666 is het best te omschrijven als mid-level – je zou geen probleem moeten hebben met het spelen van spellen, des te grafisch zwaarder belastende titels.

 

Conclusie

De BV8000 Pro is, als we kijken naar prijs-kwaliteit, fantastisch. Je hebt voor een 200,- euro een telefoon met 6gb Rom, dual sim, extra SD kaart mogelijkheid, Android 7.0 een supertelefoon. Die vind je nergens voor dit geld. Ik kan mij heel goed voorstellen dat mensen, vooral outdoor liefhebbers, buitenwerkers of fans van rugged phones het design en de opties waterdicht (tot op zekere hoogte), stofdicht en valbestendig heel interessant vinden. Het IP68-logo dat op de voorkant werd geslagen (maar niet het eigen logo van Blackview) vind ik jammer. Verder is het een tof design. De prestaties zijn in de praktijk iets minder snel dat aan de processor ligt.

Maar laten we aub positief afsluiten. De BV8000 Pro is nog steeds een geweldige robuuste smartphone en treft de juiste mix van eersteklas componenten, een zeer betaalbaar prijskaartje en een mooie lijst met apps, waarvan er vele geschikt zijn voor (outdoor) professionals. Je hoeft tegenwoordig niet meer de 2e hands sites af te struinen voor een degelijke mobiel voor driehonderd euro, want Blackview geeft je een nieuwe voor tweehonderd. Kat in het bakkie!

 

Verkrijgbaarheid

De  Blackview BV8000 Pro is nu verkrijgbaar voor € 201,53 bij de EU Warehouse van Gearbest, dat betekend geen 30 dagen wachten op je post, maar binnen zeven dagen in huis!

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Gearbest

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Android 7.0
 • 6 gb aan Rom
 • Dual Sim en extra SD
 • Zeer voordelig
 • IP-68 (stof, water, vallen)
 • Leuke outdoor apps
 • Finger print aan de zijkant voor duim

THE BAD

 • Processor mid level
 • Beetje zwaar
 • Batterij laad lampje blijft aan
 • Matige camera
 • USB C kabel werkt niet, je hebt speciale Blackview lader nodig

5 reacties

 1. I used BV8000 Pro from Blackview brand before. But after several-times
  use in water environment, it went dead. So I tried S10 Pro, recommended
  by my several friends. It’s really good, I have to say, It’s totally
  fine even through numerous water immersion experience by now. I will buy
  phone from you in the future.

 2. Ik heb deze telefoon sinds september 2017. Prima ding als je niet te veel geld wilt uitgeven aan een’ hufter proof’ telefoon. Telefoon is al meerdere keren van hoge afstand gevallen, al paar keer flink nat geworden en doet het nog steeds. Leuk dat er een outdoor toolbar opzit met oa dicibel meter, stappenteller en waterpasser. Enige nadeel is dat de oordopjes echt bagger zijn maar de jack langer is dan alle andere oordopjes. Dus kunt geen andere oordopjes instoppen. Dit geldt trouwens ook voor de oplaadkabel.

 3. Hi, guys! The 2018 World Cup has already kicked off. GearBest has a cool game with a brand new OnePlus 6 as the main prize. SHARE and pass this post on, by writing the name of the country you support!
  I’m supporting Brazil for this World Cup, which country do YOU hope will win?
  #GearBest #MidYearSale #Shootout #Game #WorldCup #OnePlus
  check here: https://goo.gl/gZCiu5

 4. Hi, guys! The 2018 World Cup has already kicked off. GearBest has a cool game with a brand new OnePlus 6 as the main prize. SHARE and pass this post on, by writing the name of the country you support!
  #GearBest #MidYearSale #Shootout #Game #WorldCup #OnePlus
  check here: https://goo.gl/gZCiu5

 5. I have the BV8000 now a year. Initially it seemed a great phone. After a year i got problems with the speaker. So i replaced it. This had no result. Seemed to be connected with the usb charger board. So replaced this too. Now everything works okay again. Should not happen after a year.
  Mind you: when taking this phone apart you find out that the water resistance is the result of a few small rubber rings. Also the torx screws are of very low quality. Especially the ones used on the side bars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Gearbest