Review: Lenovo Tab3 8 Plus (8 inch Tablet)

Lenovo is één van de allergrootste Chinese fabrikanten, terwijl de naam helemaal niet Chinees klinkt. Eén van de grootste ter wereld zelfs, op elektronicagebied, computerapparatuur en telefonie. In deze review nemen we een pareltje van Lenovo onder de loep. Een tablet dat al even op de markt is, maar die uitstekend scoort en relatief interessant geprijsd is! Lees je even mee? Hier is de Lenovo Tab 3 8 Plus Review op GadgetGear.

Gearbest

De Lenovo Tab3 8 Plus is aan ons ter beoordeling aangeboden door GearBest. Een steeds meer bekende naam die u geregeld voorbij ziet komen. Deze Chinese webwinkel biedt enorm veel producten aan, van merken over de hele wereld die even goed, beter of net even wat anders zijn dan onze bekende aanbieders. Zo kun je er terecht voor Xiaomi, Lenovo, Huawei en noem zo nog maar een aantal grote merken op. De Lenovo Tab 3 8 Plus (ook wel P8 genoemd) is nu in de aanbieding beschikbaar voor € 125,39.

Unboxing

Bij het unboxen van de tablet viel mij direct wat zaken op. Wat een fijn handzaam maatje! Het is gemaakt van een plastic omhulsel met een zachte, matte afwerking die de tablet een mooie uitstraling geeft, goed aangevuld door het metalen frame. Het materiaal voelt wat glad aan aan, dus een hoejes is geen overbodig luxe. Die zijn lastig te vinden in NL, maar weer gemakkelijker via Gearbest. Tip, haal meteen een hoesje erbij.

Met 208 x 123 x 8,8 mm en 326 g is de Tab3 8 Plus niet te groot, eerder klein en vergelijkbaar met alle kleinere tablets. Een ideaal maatje en niet te zwaar. De Lenovo Tab3 8plus waar deze review over gaat doet mij denken aan de Ipad Mini. Een rare vergelijking, want de Ipad mini 4 is enorm duur en heeft hele andere specs, maar dat was de eerste 8inch tablet die ik vasthield. Daarom even grappig om juist in deze review terug te blikken. De Ipad mini weegt ongeveer 305 gram en de Lenovo 325 gram. Hij ligt zeer gemakkelijk in de hand, in één hand zelfs en past in iedere tas. Ook de handtas, dames.

De Lenovo Tab3 8 plus ( tb-8703f)

Even voor de duidelijkheid. Er zijn twee Tab3 8 Plus modellen van Lenovo, zoals je wel vaker ziet bij de 8inch modellen. De  tb-8703f is degene zonder 3/4G , dus zonder simkaart optie. Bellen moet je dus gewoon nog met je telefoon doen. De andere versie met telefoonverbinding is ook te koop en kost bij Gearbest 165,76. Oke, verder over het scherm. De afmetingen van de Lenovo zorgen voor een mooi vol scherm, met aanvaardbare randen voor een dergelijk apparaat. De verhouding scherm tot body is 70%, wat suggereert dat de tablet iets kleiner had kunnen zijn, maar het is geen noemenswaardige tegenvaller. Waarom noem je het dan, vraag je je af. Terecht.

De lay-out van de knoppen is standaard. De knoppen voor volume en aan / uit / vergrendelen bevinden zich beiden aan de rechterkant van de tablet en verschillen iets in grote zodat dit duidelijk is. Aan de linkerkant vind je de micro SD-kaartsleuf, waarmee je het geheugen tot 64 GB uit kan breiden. Er zit al een adapter naar micro in, dat is aardig.

De koptelefoonaansluiting bevindt zich linksboven en de micro-USB-sleuf rechtsboven. Onderin zie je nog een ruimte waar het geluid en de mic zijn verstopt. De Lenovo heeft ook een selfie-camera aan de linkerkant van de bovenste rand. De gewone camera en de LED-flitser zijn te vinden in hun normale posities aan de achterkant. Voor de specs en ervaring moet je nog even verder lezen.

Specs

Lenovo’s Tab3 8 Plus biedt veel hogere specificaties dan wat we meestal op budget tablets vinden. Het wordt aangedreven door een Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625-chip, met een 2,0 GHz Octa-core CPU en een Adreno 506 GPU. Het is beschikbaar met 3 GB RAM en 16 GB interne opslag, die je zoals eerder genoemd kan uitbreiden. De schermkwaliteit is IPS-gecertificeerd, met 1920 x 1200p, wat een hoge resolutie en 283ppi oplevert (meer dan de gemiddelde tablet van 222, wel minder dan de Ipad mini 4 met 328). De Benchmarks wijzen uit dat de tablet op 3D game niveau in het middensegment zit en de overal score maakt dit een zeer interessant model voor deze prijs.

Camera

De camera en selfie cam zijn respectievelijk 8Mp en 5Mp, wat wel ietsjes hoger is dan gemiddeld zoals de 2mp front cam van de Samsung Tab A 10.1 en gelijk is bij de Ipad Mini 4. De algehele kwaliteit is acceptabel, maar absluut geen reden om je telefoon of fotocamera weg te leggen. Degelijke foto’s, maar bij het inzoomen zie je direct verschil. Echt bedoelt om mee te Skypen of zo. Maar goed, wie neemt er foto’s met zijn tablet?

Audio

Dankzij Dolby Atmos zijn de audioprestaties op de Lenovo van topklasse. Het is niet te vergelijken met een laptop of radio natuurlijk, maar zet je mobiele telefoon er eens naast? Een mega verschil, vooral bij hoog volume. Ga je de tablet keihard zetten, dan wordt hij iets schel en de bas wat dof.  Uiteraard geldt hoe beter de audiobronkwaliteit, hoe beter de audio-uitvoer via de dubbele luidsprekers van deze tablet.

Batterij

De batterij van de Tab3 8 Plus is uitgerust met een 4250mAh-batterij. Deze is iets groter dan de meeste smartphones, maar flink kleiner dan de 7300 van de Samsung Tab, maar er wordt ook aangegeven dat deze langer dan een dag zou moeten meegaan. Niemand zit een dag lang op zijn tablet, maar twee uur film kijken op de Lenovo kost je ongeveer tot 20% batterij is mijn ervaring. Dat is natuurlijk een stuk intensiever dan wat scroll, type of leeswerk. Snelladen is geen optie, wel is deze binnen twee uur compleet opgeladen. Dat is dan ook prima.

Android

In tegenstelling tot de budget-tablets beschikt de Tab3 8 Plus over Android Marshmallow (6.0.1) uit, waarmee gebruikers toegang krijgen tot Google Apps en Google Play. Op het scherm is de weergave van de app vergelijkbaar met wat de Android kenners op hun telefoon zien. Een fijne toevoeging binnen deze Android versie is dat wanneer je film kijkt op full screen je met een swipe van boven naar beneden aan de rechterkant van je scherm het volume kunt bedienen. Je knop om terug te keren uit een full screen heeft een swipe nodig aan de onderkant, of bij horizontaal gebruik aan je zijkant.

Gebruikservaring

In de praktijk is het gebruik van de tablet als snel te omschrijven. Vooral het laden van apps, surfen en gebruik van social media. Binnen Facebook is het snel scrollen soms iets met een haper, terwijl de telefoon die ernaast wordt gehouden dit niet doet. Waar mijn klomp van brak was het commentaar van andere redacteuren die aangaven dat het tablet  bij surfen op internet en scrollen op sociale media extreem traag zou voelen. Ik zou bijna denken dat dit meer het internet is, dan de tablet want ik heb hier geen enkele moeite mee gehad in de afgelopen testweek.

Video’s laden en afspelen gaat lekker snel en het scherm is enorm scherp. Games spelen gaat perfect, zelfs met de grotere spellen. De Tab3 8plus is een mooi formaatje op te gebruiken als E-reader en ook daar ondervond ik geen hinder.

Er zijn vier weergavemodi beschikbaar op het apparaat: Media, waarmee de kleuren worden verbeterd om een ​​betere visuele ervaring te bieden; Lezen, waardoor de helderheid van de tablet afneemt; Kinderen, die zowel de kleuren als de helderheid veranderen om de oogbescherming te verbeteren, en een aangepaste modus.

Conclusie

Lenovo bewijst met de Tab3 8 Plus dat ze niet langer thuishoren in het lage segment. Misschien qua prijs, maar zeker niet qua prestaties. Dit is een zeer goed tablet met een mooi prijskaartje. Even beginnen met wat kleine ups en downs. Je heb geen snelladen, geen vingersensor, de batterij is kleiner. De scherm resolutie en DPI zijn iets hoger dan bij de meeste prijsvergelijkers, wel weer lager dan de Ipad Mini 4. Hij is snel op papier, maar ook snel genoeg in de praktijk. Hij ligt enorm fijn in de hand, maar kan een hoesje gebruiken omdat een valpartij funest zal zijn. Hij heeft geen gorilla glas, dus een Bokito tegenhouden kun je vergeten. De tablet heeft een speciale modus voor kinderen, een veilige webbrowser en -opties en mogelijkheden om de toegang tot de tablets te beperken. Kortom de Lenovo Tab 3 8 Plus is een geweldige tablet, tegen een geweldige prijs. Wil je mee met alle techniek, games, apps en ook een prima snelheid ervaren, dan is deze tablet echt een aanrader. Zeker voor nog geen 130,- euro.

Beschikbaarheid

De Lenovo Tab 3 8 Plus is nu in de aanbieding en beschikbaar bij Gearbest voor maar € 125, 39.

 

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Gearbest

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Snel gamen, surfen en scrollen
  • Megavoordelig
  • Android 6.01
  • Prettig formaat
  • Goede schermresolutie

THE BAD

  • Materiaal iets hard en gevoelig
  • Geen Quick charge
  • Kleinere batterij
  • Geen fingerprint scanner

Eén reactie

  1. De tablet is 3G en geen 4 G….. Ik heb geen 4 G verbinding kunnen maken met veel geprobeer. Voor de rest een prima tablet, snel en prima scherm. Mijn prijs was 121 euro. Met 3 G kun je ook YouTube Streamen, maar installaties downloaden gaat wel langzaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Gearbest