GadgetGear.nl

Review: DreamLED LL400 (Laser Light)


Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de DreamLED LL400 met 4.5 sterren.

The Good
 • Degelijk materiaal
 • Automatische laser verwarmingsfunctie
 • Compleet pakket
 • Makkelijke bediening
 • Waterdicht
 • Metalen gondpen

The Bad
 • Weinig rustige standen

DreamLED LL400 kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Ja ja, het is weer zover! De zomer is nu echt al een tijdje al voorbij, de muts kan soms al op en de dagen worden korter en korter. Met andere woorden…. De donkere dagen zijn begonnen! Gelukkig komt het Vlaamse DreamLED met een toffe LED-Lamp waarmee het met die donkere dagen juist genieten wordt!

Unboxing

Bij het openen van het doosje valt direct op dat er goed zorg besteed is aan het verpakken van de Laser. Alles zit stevig op zijn plaats in de doos. De Laser ligt voor het grijpen en haal deze als eerste ook uit de doos. Wat direct opvalt is dat de behuizing van de Laser van metaal is en voelt daardoor degelijk aan en heeft daarmee een voorsprong op zijn concurrenten die toch ook vaak geproduceerd worden van plastic. Ook de grondpen is van metaal, dus afbreken vanwege uitgehard plastic is hier dus uitgesloten!

Zoals je kunt verwachten van DreamLED wordt de laser compleet afgeleverd, zelfs met batterijen voor de afstandbediening. Erg prettig dus, want je zal maar net weer niet de juiste batterijen in huis hebben en je zou gelijk niet aan de slag kunnen. Inhoud van de doos is: LED Laserlamp + 7 MT snoer, EU Adapter, RF Remote, Multifunctionele beugel, Tafelhouder en last but not least de Grondpen.

 

Waterdichtheid

De behuizing van de DreamLED Laser is IP67 waterdicht. De behuizing is dus volledig stofvrij en hij kan zelfs worden ondergedompeld! Met andere woorden, hij is opgewassen tegen ons regenachtige klimaat! Vanzelfsprekend is niet alleen de behuizing, maar ook de adapter waterdicht. Weliswaar minder als de behuizing maar met IP44 Is deze meer dan voldoende bevonden om te functioneren in de buitenlucht. tevens zijn alle aansluitingen van adapter tot laser waterdicht gemaakt! Bij het maken van de Laser is niet alleen aan water en stof gedacht, maar ook aan lage temperaturen. De automatische laser verwarmingsfunctie zorgt er namelijk voor dat er tot -10 graden gewoon prima geprojecteerd kan worden!

 

Specs

 • Kleur: zwart
 • Rode + groene laser (stil of bewegend)
 • Blauwe + witte LED
 • 1000 laserpunten
 • Tot 60 m2 dekking
 • Automatische laser verwarmingsfunctie (bij lage temperaturen)
 • Rode laser: 100mW, 650nm
 • Groene laser: 30 mW, 532nm
 • Blauwe LED: 3W, 465nm CREE XPE
 • Witte LED: 3W, 6500K, 120 lumen CREE XPE
 • Laser klasse: II <1mw single beam
 • Levensduur LED: >25.000 branduren
 • CRI witte LED: Ra>85
 • Stralingshoek: 120°
 • Voltage: 110-240V 50/60Hz
 • Totale wattage: Max. 6.3W
 • Laserlamp: IP65
 • EU Adapter + 7 MT kabel: IP44
 • Werktemperatuur: -10 ~ 40°

Het gebruik

De laser lamp beschikt over 4 kleuren. 2 lasers en 2 High-powered LED lampen. De LED’s zijn blauw en wit. Hiermee kun je de laser dus ook gebruiken om het huis mee te belichten als je niet in feeststemming bent. De lasers zijn groen en rood. Perfect voor de kerst natuurlijk! Ik ga de Laser buiten testen, dus monteer ik de grondpen zodat ik de DreamLED stevig in de grond kan steken en de wind er geen vat op zou kunnen krijgen. Het monteren is een fluitje van een cent en wordt gedaan met behulp van een simpel schroefje en moertje (bijgeleverd). Ik steek de laser zo’n 5 meter van mijn huis in de grond en doe de stekker in het stopcontact. Met de afstandbediening zet ik de laser voor het eerst aan en er ontstaat direct een waar schouwspel op het huis, en ook van de buren! Even een meter meer naar het huis toe plaatsen dus, en nu is de beam beter in proportie.

Wat erg leuk is, is dat de 4 kleuren onafhankelijk van elkaar zowel aan of uit kunnen worden gezet naar eigen smaak. Naar mijn mening komt de Laser het best tot zijn recht met alle kleuren aan in het eerste programma. Dan draaien alle gekleurde lasers (dus niet de wit en blauw) heel rustig op een vloeiende manier door elkaar heen en wisselen ze elkaar soms ook mooi af. Van de overige voorgeprogrammeerde standen krijg ik meer zin om naar de discotheek te gaan, dan dat het een kerst gevoel geeft, want die zijn erg druk en snel.

Conclusie

De Laser van DreamLed heeft mij positief verrast met zijn degelijke metalen behuizing en krachtige laserprojectie. Ook doordat er een verwarming element in zit (en dus ook met strenge vorst het gewoon goed blijft doen) onderscheid hij zich van de concurrentie. Maar ondanks dat is de prijs nagenoeg het zelfde als je gaat vergelijken met soort gelijke laserlampen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan voor kiezen om je tuin, de buitenkant van je huis, je woonkamer, de slaapkamer van de kids of wat dan ook mee te verlichten. De laserlamp heeft een maximaal bereik van 60 m2!! Dat is echt een behoorlijk oppervlakte. De lamp is zeer eenvoudig te gebruiken; het enige dat je hoeft te doen is de lamp inpluggen en goed plaatsen.

DreamLED LL400 kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

2 reacties

 • Heb al eerder producten van deze firma gekocht en dat is inderdaad zeer netjes.
  Uw review heeft mij een duidelijk beeld gegeven over deze projector zodat ik heb besloten hem aan te schaffen.
  Ik ga het proberen en kom erop terug.

 • Beste,

  Ik ben op zoek naar een krachtige laser projector voor de feestdagen en heb al meerdere types uitgeprobeerd maar helaas was geen enkele laser krachtig genoeg om mijn hele woning te projecteren. Ik ben erg benieuwd naar de DreamLED LL400 en wil graag informeren waar ik deze kan aanschaffen. Bol.com verkoopt deze laser projector niet (meer). Wat zijn de overige verkooppunten?

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten