Arjan Olsder
Arjan Olsder

Briljant! Philips Hue kerstverlichting

Wat heeft het ontzettend lang geduurd, maar dinsdagavond kregen we met een selecte groep al een preview van de Philips Hue Festavia. De eerste kerstverlichting van Signify.

Als het om smart kerstboomverlichting gaat is Twinkly al jaren koploper, maar daar komt nu Philips Hue bij. Net als bij Twinkly is iedere LED afzonderlijk geadresseerd. Toch zit er een groot verschil in de manier van aansturen.

Waar het bij Twinkly om de funfactor gaat, is Hue vooral voor mooi gegaan. Je kunt de boom in meerdere zones kleur geven, maar je kunt hem ook animeren. Zelfs met een sparkle effect als je dat zou willen.

De LED string van Philips Hue Festavia is 20 meter lang en iedere LED heeft een eigen diffuse lens gekregen. Hierdoor worden het licht keurig egaal gemengd. Ook wanneer je dicht op de boom staat is iedere LED gewoon mooi om te zien. In totaal bevat de lichtstring 250 mini LED’s, dus ruim voldoende voor de gemiddelde Nederlandse kerstboom. En ja, de LED’s kunnen, net als andere Hue producten, synchroniseren met Spotify.

Dinsdag kregen we de prijs nog niet te horen. Een eerste gevoel was dat Signify de Philips Hue Festavia voor €199 in de markt zou zetten, maar dat blijkt niet het geval. De Philips Hue Festavia krijgt een prijskaartje van €159 mee en dat maakt dit product in onze ogen best scherp geprijsd voor wat je krijgt. De Philips Hue Festavia ligt vanaf 15 november in de winkel.

Philips Hue Festavia kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

  1. Bij beide webshops kan ik de Hue Festavia niet terug vinden.
    Waar is hij wel te koop en voor welke prijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.