GadgetGear.nl

Overal een bioscoop met de Celluon PicoBit S

Overal je eigen bioscoop creëren. Dat kan met de Celluon PicoBit S projector. Een kleine beamer die gewoon in je broekzak past. Het idee is verre van nieuw. In 2011 reviewden we al één van de eerste betaalbare pico projectoren. Maar PicoBit S is niet heel betaalbaar. Hier gaat het om prestaties.

De PicoBit S is een laserprojector op basis van projectietechniek van Sony. Deze levert een helderheid van 63 ANSI-lumen. De projectie is HD-Ready op 720p en daarmee vergelijkbaar met bijvoorbeeld de LG Minibeam die we vorig jaar hebben getest. Al is deze wel heel veel kleiner.

De Celluon PicoBit S draait op Android 5.1.1 en kan dus zelfstandig content weergeven. In hoeverre een update naar Android 8 erin zit, is nog onduidelijk. Merken als Google, Samsung en Huawei zijn al wel druk met de uitrol van Android 8. Gezien de PicoBit S momenteel drie versies achterloopt, geeft de fabrikant op deze manier wel het gevoel dat het product al richting end-of-life status gaat.

Beeld kan ook worden aangeleverd via HDMI en er is ondersteuning voor Miracast en DLNA. Opvallend is de aanwezigheid van een USB-C aansluiting. Extreem comfortabel, maar niet veel toegepast bij Android 5 hardware. In hoeverre de poort erachter op USB 2 of 3 draait, is niet gespecificeerd. De vorm van de poort zegt immers niets over de ondersteunde technologie.

De Celluon PicoBit S kopen

De Celluon PicoBit S krijgt een adviesprijs van €499 mee.

kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren