Review: Adapt Pico Play ADPP-99 Pico Projector

Hoewel je in de meeste hotels over de luxe van een TV beschikt, zijn de afstandsbedieningen vaak te vies om aan te raken. Daarnaast hebben steeds meer reizigers al de nodige films en TV series op hun telefoon of iPod staan. Wij zorgden tijdens onze reis van ook voor ons eigen entertainment met de Pico Play van Adapt.

Uitrusting

Wanneer je de Pico Play van Adapt koopt, ontvang je standaard een USB naar mini-USB en micro-jack naar A/V kabel en een netstroomadapter. Deze adapter heb je trouwens niet altijd nodig omdat de projector een accu bevat die sterk genoeg is om ruim een uur en twintig minuten aan te staan.

Uiterlijk

De Pico Play is ongeveer net zo groot als een iPhone 4 en twee keer zo dik. De Pico Play past dus makkelijk in de broekzak.

Aan de bovenkant van de Pico Play vinden we de menu-knop en een joystick om door het interne menu te navigeren. Ook vinden we aan de bovenkant een wiel waarmee we het beeld van de Pico Play scherp kunnen stellen.

Aan de zijkant van de Pico Play vinden we een klepje waar een SD slot achter zit. De Pico Play kan SD kaarten tot 32GB aan.

Aan de achterkant vinden we een micro-jack aansluiting voor het AV signaal (320x240). Meteen daarnaast zitten de aan/uit knop, Mini-USB aansluiting en de stroomaansluiting. De positie van de aan/uit schakelaar is zeer ongelukkig gekozen omdat deze door de stekkers die er naast zitten in veel gevallen ontoegankelijk is.

Aan de onderkant vinden we een uitklapbare poot om de Pico Play (wanneer deze op een tafel staat) omhoog te richten. Meteen daaronder zit ook nog een schroefoog waarmee je de Pico Play op een statief kan zetten. Handig!

Technisch

De Pico Play is een LED projector met een LCoS display. De resolutie is met 320x240 (4:3) zeer beperkt, maar goed genoeg voor onderweg. De maximale grote waarop je het beeld scherp kan projecteren is 51 inch.

Conclusie

Hoewel de resolutie van de Pico Play erg laag is, mogen we niet vergeten dat deze LED beamer ontworpen is om overal mee naartoe te nemen en ruim een uur op een enkele acculading te werken. De toevoeging van SD is handig. Zonder een apparaat aan te sluiten kan je met behulp van de slideshow optie onderweg altijd even een presentatie geven of gewoon wat filmpjes laten zien die je met je fotocamera geschoten hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Klein
  • Eigen accu
  • SD-Slot
  • Energiezuinig
  • Lage prijs

THE BAD

  • Lage resolutie
  • Speciale kabel nodig voor iOS apparaten
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram