Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Celluon Picobit-S met 3.5 sterren.

The Good
  • Extreem hoge lichtopbrengst
  • Extreem compact
The Bad
  • Wordt extreem warm
  • Weinig bescherming tegen stofinfiltratie
  • Weinig meegeleverde accessoires

Celluon Picobit-S kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Een laserprojector in jouw broekzak, hoe tof is dat!? Op Android, met speakers, touch bediening etc. Voor enkele honderden euro’s koop je de Celluon Picobit-S en wij keken naar wat je hiervan mag verwachten.

Unboxing

Wij ontvingen een geopende verpakking van de Celluon Picobit-S. Hierin vonden wij een USB-C kabel, adapter en handleiding Ook lijkt er een screenprotector over de bovenkant te zijn geplakt om te voorkomen dat deze krast. Zoals je in de video kunt zien bekrast deze screenprotector snel, dus voor de review hebben we hem er maar afgehaald.

Missen we iets? Ja zeker. Voor de €499 die deze gadget kost, had er echt wel een micro-HDMI kabel bij gemogen. Die zijn niet heel gemakkelijk te vinden, dus toch jammer als je daar na aanschaf eerst naar op zoek moet. Ook een kleine tripod was leuk geweest en had in de inkoop de fabrikant misschien een euro gekost. En waarom niet een cover om hem stofvrij te houden? Kleine uitgaven aan de kant van Celluon die de Celluon Picobit-S echt een feestje konden maken. Zeker voor een nog relatief onbekend merk zijn dit de dingen om jezelf mee te profileren.

Design

Qua design is de Celluon Picobit-S één stevig blok aluminium en glas. Je voelt echt een stukje kwaliteit. Het gebruikte materiaal is ook om de Celluon Picobit-S te helpen koelen, al zit er ook een kleine ventilator voor actieve koeling in.

Aan de voorkant zit de lens. Deze is keurig afgeschermd door de standaard. Heb je hem dus niet op de standaard staan, is jouw lens altijd beveiligd tegen krassen. Stof wat minder, vooral in de broekzak. Dus eigenlijk moet je dat juist niet doen ;-). Wat tegenvalt is dat er geen bescherming in zit tegen dat het toestel aan gaat met de klep ervoor. Of niet op stand-by als je hem tijdens gebruik er voor klapt.

Beeld

De Celluon Picobit-S heeft de laserprojector aangekocht bij Sony. Dit levert een stevige 63 ANSI-lumen aan helderheid op met een contrast van 80.000:1. In de meest donkere kamer levert dat natuurlijk een geweldig beeld op, maar ook bij schemer valt er al aardig veel te zien met deze projector.

Qua resolutie zien we ondersteuning voor 720p HD video. Iets dat voor deze categorie producten redelijk normaal is. Met de accu zegt Celluon 2,5 uur gebruiksduur uit de projector te halen. Wanneer we vanaf een micro-SD projecteren, haalt de projector dit met gemak. Via Bluetooth en WiFi speelt de kwaliteit van de verbinding toch echt een belangrijke rol in de accuduur. In de slechtste situatie hou je een uur gebruik over.

De framerate van de Celluon Picobit-S is erg laag. Voor gaming maakt dit de Celluon Picobit-S echt ongeschikt. Zelfs bij snelle scenes in een film heeft deze kleine beamer soms wat moeite het beeld bij te houden. Hier sleept het kleine formaat mogelijk toch parten.

Geluid

Die bluetooth verbinding op de Celluon Picobit-S is overigens heel handig. Hiermee kun je namelijk een bluetooth speaker aansturen. Daarmee krijg je een heel wat steviger geluid dan er uit de kleine speakers van het ding zelf komt. Oké, het geluid uit de Celluon Picobit-S is niet te harden.

Android

Qua gebruik van Android loopt de Celluon Picobit-S echt nog achter de zaken aan. We moeten het op het moment van testen nog steeds met Android 5 doen terwijl Android 9 al is aangekondigd. We mogen tegenwoordig minimaal Android 7 verwachten. Vinden wij bij GadgetGear in ieder geval. Het apparaat is immers met internet verbonden.

De bediening van Android verloopt via het touch oppervlak aan de bovenkant van de beamer. Voor de muisbewegingen is de registratie zeer nauwkeurig. De tikken om acties uit te voeren worden wat minder nauwkeurig gevolgd.

Gebruikservaring

Qua stof dat voor de lens kan komen, was al snel duidelijk dat je de Celluon Picobit-S niet in een broekzak moet stoppen. En er is nog een reden. Het ding wordt tijdens gebruik loeiheet. Zo heet dat je misschien gaat twijfelen over de veiligheid. Dit is normaal, maar niet comfortabel. Dus na gebruik in de broekzak doen is gewoon heel vervelen. Sterker nog, je moet hem ook niet op oppervlakken plaatsen die niet tegen hoge temperaturen kunnen. Een kleine tripod in de tas steken is dan ook het advies.

Conclusie: Celluon Picobit-S

De Celluon Picobit-S is qua formaat en prestaties een fantastische pico projector. Door de vorm en functie heeft hij een enorm wannahave karakter. Ja, deze heb ik graag standaard in mijn broekzak. Nee, tas. Toch kan ik niet ontkennen dat er ook behoorlijk wat net-niet goed uitgewerkte elementen zijn. Denk aan de accessoires die eigenlijk meegeleverd zouden moeten worden. Denk aan de extreme hitte. Denk aan het klepje waar de beamer niet op reageert. De verouderde Android versie. Dan is €499 een stevige prijs.

Celluon Picobit-S kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.