Microsoft stopt met de Kinect

Microsoft stopt ermee, met het produceren van Kinect controllers. De controllers brachten bewegingsbesturing naar de Xbox 360 en Xbox One. Ze waren zo typerend qua technologie dat de Kinect zelfs een belangrijke rol speelde in Paranormal Activity 4. De techniek is nog dagelijks belangrijk voor ons, maar we gaan hem niet meer terug zien in de vorm van de Kinect.

De Kinect werkte door een infrarood patroon in de ruimte te projecteren en de afstand tussen meetpunten te gebruiken om diepte te meten. Deze zelfde techniek wordt nu gebruikt in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 en iPhone X om gezichtsherkenning plaats te laten vinden. Ook Windows Hello en de nieuwe Microsoft Hololens leunen op de technologie.

Hoewel Microsoft de Kinect standaard bundelde met de Xbox One, verschenen er bijna geen games voor. De Kinect werd hoofdzakelijk gebruikt om mee in te loggen en dat is jammer van de prijzige hardware. Bij de Xbox One S werd geen Kinect meer geleverd en was zelfs de Kinect aansluiting geschrapt. Wel leverde Microsoft een gratis connector kit, maar daarvoor moest je een extra stopcontact en een USB aansluiting opofferen. In totaal heeft Microsoft 35 miljoen units verkocht, wat niet slecht is in 7 jaar tijd.

Wat moet je binnenkort doen met jouw oude Kinect? Kijk eens rond op internet. Er zijn talloze leuke hacks te vinden voor deze slimme camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events