Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Paranormal Activity 4 met 3.5 sterren.

The Good
  • Veel sterke schrikmomenten
  • Unieke rol voor de Kinect
  • Goed acteerwerk
The Bad
  • In grote lijnen biedt het verhaal geen vernieuwing op eerdere delen.


Afgelopen vrijdag kregen we al een preview van de nieuwste horrorfilm van Universal: Paranormal Activity 4. Sinds woensdag ligt de film in de winkel, dus werd het tijd voor mij om de Blu Ray eens rustig te checken.

Het verhaal van Paranormal Activity start enkele jaren na het eerste deel. Het gezin van de jonge blonde Alex (Kathryn Newton) vangt een buurjongetje (Brady Allen) op nadat zijn moeder onverwacht naar het ziekenhuis moest.

Paranormal-Activity-4-Screenshot-1

Terwijl Alex’ kleine broertje met het buurjongetje speelt, merkt Alex dat er iets vreemd aan de hand is. Samen met haar vriendje/iChatpartner Ben (Matt Shively) stelt ze alle computers in huis in om video’s op te nemen. Ook nu weer blijken er vreemde dingen te gebeuren die het hele gezin in hun greep houden.

Paranormal-Activity-4-Kinect

Paranormal Activity staat ook in dit vierde deel garand voor spooky gebeurtenissen, de opbouw van spanning en natuurlijk vele schrikmomenten. Voor mijn gevoel is deel vier dan ook een stuk spannender dan het derde deel uit de serie. Nee in grote lijnen is het verhaal van Paranormal Activity niet heel spannend of vernieuwend, maar het is wel weer heel creatief. Vooral de rol van de Kinect sensor van de Xbox 360 is echt heel gaaf.

Extra’s

De Blu-Ray versie van Paranormal Activity geeft je de mogelijkheid om de standaard film en de extended versie te bekijken. De standaard versie van de film duurt 87 minuten. Kies je voor de extended versie, dan krijg je tien minuten extra… maar er is meer!

Paranormal-Activity-4-Unboxing

De disc bevat namelijk ook de ‘Recovered Files’. Losse opnamen van ‘Alex’ die het niet in de film hebben gehaald en haar karakter iets verder uitdiepen. Een echte bonus voor de fans.

Conclusie

Qua verhaallijn brengt Paranormal Activity weinig echte creativiteit. Het zet de lijn door die het in eerdere delen heeft geïntroduceerd en moet het nog steeds hebben van de schrikmomenten. Echt veel extra’s zijn er niet, maar wat Universal extra weggeeft op de disc, doet het goed. De Recovered Files zijn een welkome aanvulling op de film en maken je alweer warm voor deel 5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.