Google’s AirPod alternatief kan ook vertalen

Het kat en muis spel tussen Apple en Google loopt verder op met de lancering van de Google Pixel Buds. Een bluetooth headset met real-time vertalingen erin. En dan staat ook het Nederlandse Travis even te kijken…

Design en techniek

In tegenstelling tot de AirPods zijn de draadloze oordoppen van Google niet helemaal draadloos. Ze zijn wel onderling verbonden met een draad. Deze vormgeving geeft meer ruimte om te spelen met de positionering van alle elektronica die nodig is.

Op het rechter oor zal de bediening komen te zitten (sorry lefty’s). Die oordop is een groot touchpad waarop je met swypes het volume bepaald en kunt swypen. Dat hebben we natuurlijk al jaren geleden op de grote hoofdtelefoons gezien, maar in de wereld van de oordopjes kopt het nog niet veel voor.

Wat we vooral van de volledig draadloze oordopjes kennen in het idee om het bewaardoosje als lader / powerbank te gebruiken. Ook dat doet Google met deze Pixel Buds. Bovendien is het doosje netjes met stof afgewerkt. Het ontwerp is verder in lijn met dat van de hele Pixel serie van dit jaar.

 

Google Assistant

Wanneer je de Pixel Buds gebruikt, krijg je direct toegang tot Google Assistant. Je kunt via voice vragen stellen. Fabrikanten als Jabra integreerden die mogelijkheid al jaren geleden voor de oudere Google Now. Het zou goed kunnen dat Google nog steeds Google Now laat horen in landen als Nederland waar het Assistant nog niet heeft uitgerold.

Google Translate

Een integratie die wel heel interessant is, is die van Google Translate. In samenwerking met de Pixel smartphone, zullen de Google Buds in staat zijn om jouw spraak direct te vertalen naar 40 talen en andersom.

Google Pixel Buds kopen

De Google Pixel Buds liggen hier voorlopig nog niet in de winkel. Net als bij de Pixel Smartphones, zal dit product zich richten op de markten waar Google Assistant al wordt aangeboden. In de VS gaat het setje oordoppen voor $159 over de toonbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.