MWC: De Universele Vertaler is werkelijkheid geworden dankzij Travis the Translator

Travis The Translator

Star Trek Science op het Mobile World Congress (MWC) vandaag. Daar werd Travis the Translator onthuld. Een universele vertaler zoals we deze een beetje kennen uit de populaire Sci-Fi serie.

Travis the Translator is het resultaat van een Nederlands-Chinese startup. Het apparaat, Travis the Translator, is in staat om 80 talen te begrijpen en te spreken. Bovendien is het platform achter de universele vertaler zo ontwikkeld dat deze blijft leren naarmate meer mensen de universele vertaler gaan gebruiken. Het lijkt er dus op dat ingesproken teksten eerst naar een server worden gestuurd om daar begrepen en vertaald te worden. Daarmee maakt Travis the Translator slim gebruik van dezelfde technologie die achter slimme assistenten als Alexa en Siri zit. Dit laatste is overigens niet in het persbericht uitgesproken.

Beschikbaarheid

Travis the Translator zal vanaf de zomer te koop zijn voor $199. Vanaf maart zal Travis the Translator in de voorverkoop $99 gaan kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.