Google Pixelbook tilt ChromeOS naar een hoger niveau

De integratie van Android en ChromeOS zet verder door. Tijdens de presentatie van Google gisteravond, bracht het bedrijf haar nieuwe, eigen Chromebook uit. De Google Pixelbook. Een Chromebook met niet alleen de App Store erop, maar ook Google Assistant.

Hoewel ik zelf nog steeds een happy gebruiker ben van de Google Pixel C tablet (met toetsenbord), lijkt Google die lijn toch nog even niet voort te zetten. In plaats daarvan zien we de Google Pixelbook; een nieuwe tablet/notebook op basis van ChromeOS. ChromeOS is vanaf het begin meer een Windows kloon geweest waardoor je er goed op kunt multitasken. Met de ondersteuning voor Android apps, is ChromeOS eigenlijk een volwassen laptop voor Android liefhebbers geworden.

Net als in de PC markt, gaat Google een hele serie varianten van haar Google Pixelbook op de markt brengen. Hierdoor kan de laptop op verschillende prijspunten in de markt worden gezet, hoewel geen van de prijspunten echt goedkoop zal zijn. Het gaat immers om een premium hardwarebeleving van Google.

Met een dikte van 1 centimeter en een gewicht van 1KG behoort de Google Pixelbook tot de lichtere laptops. Daarnaast is het een echte 4-in-1 door het 360-graden scharnier. Bovendien levert Google optioneel een Google Pixelbook Pen. Deze is drukgevoelig waardoor je ook artistiek helemaal los kunt gaan op het display.

Het display van de Google Pixelbook meet 12,3 inch en heeft een quad-HD resolutie van 2.400×1.600 pixels op een 3:2 beeldverhouding. Dit levert een pixeldichtheid van 235 pixels per inch op.

De Google Pixelbook is ook uitgerust met een vingerafdrukscanner om snel in te loggen. Daarnaast is er een speciale knop voor de Google Assistant. Dit zal mogelijk zorgen voor een beperking op de distributie in landen waar nog geen Google Assistant is.

Voor de rekenkracht levert Google haar Google Pixelbook uit met een Intel Core i5 of Core i7. Je krijgt 8GB of 16GB aan werkgeheugen en 128GB, 256GB of 512GB aan flash opslagruimte. Het toetsenbord is verlicht.

De accucapaciteit voor de Google Pixelbook is groot genoeg om er 10 uur mee te kunnen werken. Er zit een snellader bij die in 15 minuten tijd de accu ver genoeg kan laden om 2 uur te werken.

Google Pixelbook kopen

De Google Pixelbook pen gaat in de VS $99 kosten. De goedkoopste uitvoering van de Google Pixelbook $999. Prijzen voor de EU zijn niet bekend. Gezien de integratie met Google Assistant kan het zijn dat we de Google Pixelbook niet in onze markt zullen zien totdat Google Assistant vertaald is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.