Tijdens de IFA gingen de geruchten al volop. Vanaf eind dit jaar zouden Google en Amazon om de Nederlander gaan strijden. Zowel Google als Amazon zouden hard werken aan Nederlandstalige versies van hun spraakassistenten.

De toewijding van Google om met Google Assistent de Nederlandse markt te veroveren, lijkt officieel te zijn geworden. Het bedrijf heeft vacatures uitgezet voor tekstschrijvers die de Assistent moeten gaan voeden met slimme opmerkingen.

Als tekstschrijver mag je enorm creatief worden met de Google Assistant. Zo moet je de spraakassistent onder anderen van grappen voorzien en leuke feitjes over de dingen die mogelijk gevraagd worden.

Google Assistant is sinds mei 2016 op de markt en daarmee een stuk later dan Amazon’s Alexa. Waar Alexa momenteel alleen Engels en Duits spreekt, kan Google ook al met Frans, Portugees en Japans overweg. Google Assistant werkt niet alleen op de slimme speakers van Google, maar ook op veel andere apparaten, smartphones en tablets. Wanneer Google Assistant exact op de markt komt is nog onbekend, maar eind dit jaar is wellicht ene krappe inschatting gezien de vacature nu open staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.