Google heeft vanavond de tweede generatie Pixel smartphones gepresenteerd. De Pixel serie is de vervanging van de Nexus serie en ook nu heeft Google weer met twee fabrikanten samengewerkt; met LG en het deels door Google overgenomen HTC.

Pixel is niet alleen een verandering van naam, maar ook van strategie. De andere merken zijn niet zichtbaar op de toestellen en de ontwerpen zijn ook echt uniek. Daarnaast levert Google nu wel een eigen UI aan waar de Nexus toestellen 100% stock Android waren. Bovendien rolt de Pixel 2 uit de fabrieken van HTC die nu deels in eigendom zijn van Google. Daarmee is de Pixel 2 dus echt een eigen fabricaat en mogen we verwachten dat Google de volgende generatie misschien wel helemaal uit eigen fabrieken laat komen.

Google Pixel 2

De Google Pixel 2 is het kleine model en komt uit de fabrieken van HTC. Het toestel is voorzien van een 5 inch AMOLED display op een Full HD resolutie. Zowel de camera als de vingerafdrukscanner zijn achterop het toestel geplaatst.

De Google Pixel 2 draait op dezelfde Qualcomm Snapdragon 835 chipset die we hebben gezien in de Samsung Galaxy S8, Galaxy Note 8 (US), Asus Zenfone AR, OnePlus 5 JCC+ etc. Niets nieuws dus, maar wel nog steeds dé krachtigste chipset op de markt. Google vult deze aan met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

 

Google Pixel 2 XL

De Google Pixel 2 XL wordt geproduceerd door LG. De grote blikvanger van deze Android smartphone is het 6 inch gebogen display. Het is een P-OLED display dat in LG’s eigen fabrieken wordt ontwikkeld. Het display heeft een resolutie van 2.880×1.440 pixels. Het display beslaat 85% van het oppervlak op de voorkant van het toestel.

De Google Pixel 2 XL draait op dezelfde Qualcomm Snapdragon 835 chipset. Google vult ook deze aan met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

De vingerafdrukscanner zit op de achterkant net als een enkele camera die plaatjes op 12,3 megapixel schiet. Die camera is wel voorzien van optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant zit nog een lichtsterke 8 megapixel selfie camera. Net als op de HTC U11 is het toestel voorzien van een knijpframe. Door te knijpen kun je dus acties uitvoeren.

e-SIM

Bijzonder is dat Google voor een e-SIM heeft gekozen. Een SIM die vast zit in het toestel. Hierdoor hoef je geen SIM te verwisselen wanneer je van provider wisselt. Wissel je regelmatig van toestel, is dit een stuk lastiger. In de VS was dit vroeger heel normaal in de tijd van de CDMA telefoons. Het is een briljante manier om je gebruikers binnen het netwerk te houden. In hoeverre de telco’s hier in de EU ermee overweg kunnen is nog de vraag.

Google Assistant

Google gebruikte de eerste generatie Pixel smartphones om de Google Assistant te promoten. Deze is ook weer te vinden op de Pixel 2 series. En daarmee krijgen deze toestellen ook dezelfde distributiebeperking. Google werkt momenteel hard aan de integratie van de Assistant voor Nederland, maar die is er nog niet. De Pixel 2 dus ook niet.

Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL kopen

De nieuwe Android smartphones van Google komen in drie kleuren op de markt; wit, zwart en blauw. De Pixel 2 gaat in de VS $649/€799 kosten voor een 64GB uitvoering of $749/€909 voor 128GB.

De Pixel 2 XL gaat $849/€939 kosten met 64GB opslagruime of $949/€1.049 met 128GB opslagruimte. De toestellen zijn nog niet voor Nederland gepland. Waarschijnlijk omdat we hier nog geen Google Assistant hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.