GadgetGear.nl

Het verschil tussen Z-Wave en Z-Wave Plus

De laatste tijd zien we steeds meer Z-Wave Plus producten in de smart home markt verschijnen. Werk je al met Z-Wave systemen of ben je van plan Z-Wave te gaan gebruiken, dan moet je dit weten.

Z-Wave Plus is de vijfde generatie Z-Wave producten. Door het grote verschil met het originele Z-Wave hebben ze de Plus toegevoegd. Die zie je ook op de verpakkingen van de producten terug.

De grote verschillen zitten hem onder anderen in de accuduur en het formaat van de antenne. Energiezuiniger en kleiner dus. Daarnaast is het bereik veel groter en is het mogelijk om firmware updates over het protocol uit te voeren.

Z-Wave Plus is volledig backward compatible. Je kunt dus Z-Wave Plus producten koppelen aan een Z-Wave hub. Alleen zal de hub niet van alle nieuwe mogelijkheden gebruik maken. Firmware updates werken niet en ook enkele technologieën om het netwerk te verbeteren, kunnen niet gebruikt worden.

kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten