Philips Hue krijgt Bluetooth ondersteuning

Philips Hue Candle

Met de ondersteuning voor Z-Wave wisten de Philips Hue lampen vanaf het begin al op te vallen tussen de sterk beperkte Bluetooth concurrenten. Functioneel en technisch was het een beter platform. Nu gaat Signify, het nieuwe merk achter de lampen, toch Bluetooth integreren.

Met de integratie van Bluetooth in de Philips Hue lampen wordt het mogelijk de lampen direct aan te sturen, zonder een hub. Je moet dan echter wel binnen bereik van de lampen blijven. Voor de bediening gebruik je de Philips Hue app, zoals normaal. De Bluetooth lampen blijven wel compatible met de Hue Hub.

Compatibility

De stap van Philips zet toch wat vraagtekens als het gaat om compatibility. Met name voor gebruikers van de eerste generatie hub. Philips besloot al eens om de oude app terug in leven te roepen omdat de nieuwe hub en de oude problemen gaven in de app die voor de nieuwe hub werd geschreven. Het is niet duidelijk of de app voor de oude hub ook bluetooth aansturing zal ondersteunen. Al is het natuurlijk ook maar de vraag of bluetooth dan echt wel nodig is.

De samenwerking tussen de Bluetooth versies en Google Home / Google Nest apparaten is er nog niet, maar zou er wel aankomen. Goor Google Assistant moet je voorlopig nog gewoon de Hue Hub blijven gebruiken. Er is wel directe ondersteuning voor de Amazon Echo Dot 3, Echo Plus en Echo Show 2.

Prijzen

Signify zal zowel GU10 als E27 lampen met Bluetooth gaan verkopen in 2019. Voor 2020 verwacht Signify nog meer Hue producten met Bluetooth in het schap te leggen.

Philips Hue kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Philips Hue kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl