Jeroen
Jeroen

Review: Simba Hybrid kussen

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zelf aan te passen
  • Koel en fris
  • Voldoende ondersteuning

THE BAD

  • Geen

Hoeveel kussens heb jij al versleten? Kan je op ieder kussen slapen of moet het zachter, harder, groter of kleiner dan een standaard? De slaapspecialisten van Simba hebben een allemansvriend ontwikkeld: Het Simba Hybrid-kussen.

Iedereen maakt het wel eens mee. Je huidige kussen is waardeloos. Of hij is te oud en veren prikken door de kussensloop of hij is knoerthard waardoor je geen oog dicht doet. Dan is het tijd voor Simba. Want Simba heeft het kussen opnieuw uitgevonden. Ontwikkeld op basis van een wetenschappelijk onderzoek voor een optimale nachtrust, is dit kussen zelf aan te passen in hoogte, bevat het temeratuurreglulatie en past het zich aan, aan jouw slaaphouding. Jep, dit is kussen 2.0

Het eerste wat opvalt bij dit kussen is de prijs. Dat is voor sommige mensen even schrikken kan ik mijzelf voorstellen. Maar lieve mensen. Google eens op “kosten goed kussen” en je zult zien dat je rond de € 90.- wel kwijt bent voor een kussen. Wat heeft dit kussen dat andere niet hebben? We lopen er doorheen.

Outlast

De Outlast technologie, oorspronkelijk ontwikkeld voor NASA, maakt gebruik van faseveranderingsmaterialen (PCM) die warmte absorberen, opslaan en vrijmaken voor optimaal thermisch comfort.  Ja, dat is een mond vol! Je kunt het een beetje vergelijken met met ijs in een drankje. Als het van vaste stof tot vloeistof verandert, absorbeert het warmte en koel je de drank, zodat je langer kunt drinken bij de gewenste temperatuur. Outlast werkt op dezelfde manier. Het materiaal dat ze Thermocules noemen kunnen in weefsels en vezels worden opgenomen en hebben de mogelijkheid om overtollige warmte te absorberen, op te slaan en vrij te maken. Dit geeft elk product met Outlast technologie de mogelijkheid om het microklimaat van de huid voortdurend te regelen. Als de huid heet wordt, wordt de hitte geabsorbeerd en als het afkoelt, wordt die warmte vrijgegeven.

 

Nanotube-vulling

Bij dit kussen kan jezelf de hoogte en de dikte aanpassen van je kussen. Nanotube klinkt weer enorm technisch, maar de handeling is deze keer enorm simpel. Je ritst het kussen open en je ziet er nog een kussen in zitten. Het tweede kussentje is een stuk kleiner en ook open te ritsten met daarin de Nanotubes. Dat zijn kleine macaroni achtige buisjes van traagschuim die zijn ontwikkeld om zich aan iedere slaper aan te passen. Je kussen bestaat uit honderden Nanotubes die je los van elkaar eruit kunt halen. Je ontvangt een speciaal tasje van Simba waar je de overtollige tubes in kwijt kunt. Wil je bijvoorbeeld een gemiddeld kussen, dan adviseert Simba er vier tot zes handjes Nanotubes uit het kussen te halen.

Meer materialen?

Ja, dat is nog niet alles. Verder vinden we in een laag Simba kussen ook nog het lichte en superzachte eendendons. Deze veertjes zijn comfortabel en natuurlijk ademend. Afgesloten met geweven microvezels is het sterk, duurzaam en anti allergeen. Daarnaast vind je ook nog een laag Jacquard Katoen. Dit ademende en zachte katoen heeft een draaddichtheid van 300 en biedt extra comfort.

Gebruik

In mijn situatie heb ik gekozen om 6 handjes Nanotubes uit het kussen te halen. Dit maakt het kussen gemiddeld van hoogte, voldoende zacht maar nog steeds stevig genoeg om ondersteuning te bieden.

Conclusie

Het Simba Hybrid kussen doet wat het beloofd. Je moet alleen wel even wennen. Dat geldt voor ieder matras en ook voor een kussen. Dit Simba kussen is de enige in de omloop die je zelf tot in detail kunt aanpassen. Neem daarbij de warmte regulerende materialen en daarbij voldoende ondersteuning. Het materiaal is beresterk en draagt echt bij aan een betere nachtrust. De prijs is wat hoog,  naar mijn idee. Het zou juist geweldig zijn om een product zoals dit kussen lager in de markt te prijzen om meer mensen te laten genieten van een echt goed kussen en wie weet stappen klanten dan direct over naar een matras van dezelfde kwaliteit.

Deze review is geschreven op mijn Acer Aspire V17 Nitro Black Edition laptop. Lees de review voor meer informatie.

2 reacties

  1. Het kussen viel ons erg tegen!
    We kregen er m.n. een pijnlijke nek van.
    Na 3 weken werd dat zeker niet minder.
    Van alles geprobeerd maar niets hielp.
    Wij vinden het ook veel te veel geld voor zo’n kussen.
    Niet aan beginnen is onze mening!

    1. Als je er een pijnlijke nek van krijgt, dan is dat heel vervelend. Ikzelf heb een handje ‘schuimpjes’ uit het kussen gehaald, zodat deze niet in de maximum stand staat. Verder is het fijn om als je op je kussen ligt, beide onderste punten te pakken aan alletwee de hoekjes en die naar je borst toe te trekken. Zo vouwt het kussen fijn om je nek en schouders. Ik hoop dat het helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.