Go Lemon gaat de iPhone x 256GB op lease leveren

Apple iPhone X GadgetGear

De iPhone leasen. In Amerika is het al een heel gewoon model en kun je bij Apple een soort abonnement afsluiten op de nieuwste iPhone. In Nederland is Go Lemon in februari gestart om dit aan te bieden op de iPhone 7. En nu zetten ze dit door naar de iPhone X.

Businessmodel

Het idee hierachter is dat je niet langer eigenaar bent van de technologie die je gebruikt, maar een redelijke kostenpost hebt om altijd die nieuwste technologie te kunnen gebruiken. In het rekenmodel van Go Lemon betaal je €199 als startfee en daarna €59 per maand aan abonnementskosten. Je bent dan €907 kwijt om de iPhone X een jaar te mogen gebruiken terwijl het toestel €1.329 kost.

Nu is het zo dat Go Lemon een Apple reseller is, dus minder betaald voor het toestel terwijl Apple wel de distributie regelt. Daar staat tegenover dat Go Lemon wel alle toestellen verzekerd zodat ze worden gerepareerd bij schade. Het toestel moet immers nog een waarde hebben aan het einde van het traject.

Go lemon en de BKR

In tegenstelling tot telefoonaanbieders, hoeft Go Lemon je niet te registreren bij het BKR. Je sluit immers geen lening af, maar gewoon een abonnement op het gebruik van een product. De iPhone X is nooit van jou en zal aan het einde ook niet van jou worden. Na een jaar gaat het toestel terug en verkoopt Go Lemon deze aan één van de vele refurbished partijen in Nederland. Daarna neem je een nieuw abonnement op een nieuwe iPhone.

Verzekeringen

Overigens is het belangrijk om te weten dat je bij schade niet standaard een vervangend toestel krijgt. Daar moet je nog €2,50 per maand extra voor betalen en je krijgt dan een toestel met een lagere waarde. Bijvoorbeeld een iPhone 7. Daar moet je dan mee werken tot jouw iPhone X terug is van reparatie. Het is dus vooral een leaseconstructie zoals we die onder anderen vanuit de automotive branche kennen. KPN probeerde enkele jaren geleden al eens toestellease te introduceerde, maar faalde door onduidelijkheid over het verkoopmodel.

iPhone 8

Go Lemon biedt dit model ook aan op de iPhone 8 voor €47 per maand en een €89 kostende startfee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.