Fysieke cryptocoin wint Nederlandse James Dyson award

Een Nederlandse student heeft de Nederlandse James Dyson Award gewonnen met het ontwerp van de eerste offline cryptocoin. Daarmee maakt de student kans om ook de internationale prijs te winnen.

Een cryptocoin is een virtuele valuta. De bekendste is de Bitcoin, maar er zijn ook een aantal andere munten. Tot nu toe was het vrijwel alleen mogelijk om online met dit soort munten te handelen, maar de Nederlandse student Felix Mollinga heeft hier een oplossing voor bedacht. Hij bedacht de Acoin.

De Acoin is een USB drive met een hip display. Met behulp van de Acoin app download je jouw virtuele geld op de drive. Daarna kun je dit geld anoniem gaan uitgeven. Voor de offline betalingen gebruikt de Acoin een vingerafdrukscanner om de transactie van de eigenaar te bevestigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.