Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Manu Kangaroo Stand (design USB multilader)

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • mooi design
  • compleet geleverd
  • functionaliteit
  • te koop zonder lader

THE BAD

  • (nog) geen draadloos laden

Ben je beetje digitaal? Dan herken je het probleem; een kamer vol laders en kabels. Jonge gezinnen herkennen ook vast dat er een favoriete plek op de bank is bij het stopcontact. Eindelijk is er een merk dat snapt dat er behoefte is aan een vast plekje om al jouw digitale producten aan de lader te leggen. Maar dan wel op een fraaie manier. Het nieuwe Nederlandse merk Manu wil hier met een aantal producten verandering in brengen. Wij testen als eerste de Kangaroo Stand. Een staand laadstation. Soort krantenbak maar dan dan met gevoel voor design en anno 21ste eeuw; papierloos.

Nieuw merk

Eigenlijk verfrissend om een nieuw merk te vinden dan het anders aanpakt dan anderen. Geen kickstarter, geen grote lancering, maar bijna geruisloos op Instagram beginnen met fraaie plaatjes en onlangs op Facebook de eerste afbeeldingen van de producten. Zo introduceert Manu zich op de Nederlandse markt. Wij hebben direct een review sample aangevraagd en toegezonden gekregen. Manu wil met aandacht voor detail en design, producten maken die bij de moderne digitale gebruiker past. Nou zijn er al heel veel merken die dit willen en dan met plastic rommel komen. Natuurlijk zijn er een paar uitzonderingen. BlueLounge is zo’n merk wat ook diverse handige en mooie producten heeft gemaakt. Wij zijn fan de BlueLounge Sanctuary. Een bakje met diverse USB laadpunten, uit het zicht weggewerkt. Er zijn al heel wat rips-offs van dit product op de markt met als ergste de Duitse Tschibo multilader voor 15 Euro. Elk goed product heeft wel zo’n goedkope kopie. Manu kiest voor een andere weg. Mooier, veelzijdiger en beetje duurder dan BlueLounge.

Kangaroo Stand

De productnaam hadden we niet beter kunnen kiezen. Het is een fraai vormgegeven buidel op een staander. Het materiaal is een een soort semi-stijf neopreen wat zorgt voor een product dat zijn vorm behoudt en toch zacht en flexibel is. Onderin de buidel installeren we de meegeleverde 5 poorts USB lader. Het maakt niet uit welk USB product je er op aansluit. Elke poort past zich automatisch aan. Eigelijk vergelijkbaar met de Tizi USB lader die we al een tijdje op elke reis meenemen. Een soort retro strijkijzer snoer is voor de 220 stroomvoorziening. Als je het zo schrijft, doet het te kort aan het snoer. Juist door de afwerking en retro uitstraling is het een snoer wat bij ons best op de grond mag liggen. De unieke uitstraling is ook handig. Je weet gelijk dat dit het snoer is voor de Manu lader.
De buidel hangt in een metalen frame waardoor je de lader naast je bed of bank kan plaatsen.

De Kangaroo stand is in een paar kleuren leverbaar. Wij hebben de donkerblauwe ontvangen, die prima bij onze inrichting past. Zonder uitleg weten de kinderen de buidel te vinden en te gebruiken. Binnen een uur heeft de Manu lader allerlei product in zich opgeborgen, die aan het laden zijn. De natuurlijkheid waarmee het gezin het gebruik omarmt is een goed teken. Om de Kangaroo stand net zo fraai te laten ogen als op de plaatjes van de makers, is wel enige discipline nodig. Na gebruik laat de jeugd de kabels er rustig uithangen. Weg is het design gevoel. Met een simpele handeling zitten de kabels in de buidel en daarmee uit het zicht. Pffff het design gevoel is weer terug 😉

Conclusie

De Kangaroo stand is een product waarvan je eigenlijk verwacht dat het er al was. Er zijn wel wat alternatieven, maar die zijn minder fraai en niet gericht op het geheel uit het zicht werken van de producten die aan het laden zijn. De plaatsing naast de bank is ideaal. Het enige wat nog rest is het prijskaartje. Dat is met 129 Euro niet veel voor wat je krijgt, maar geeft de Tchibo’s en Aldi’s wel de gelegenheid om snel met een goedkope rip-off te komen. Het is te hopen dat kwaliteit zoals Manu die wil bieden ook omarmd wordt. Misschien niet door de massa, maar wel door wie kwaliteit en design weet te waarderen.

De Kangaroo Stand is leverbaar in diverse kleuren zonder lader voor 89 Euro en inclusief lader voor 129 Euro.

TIP: je kan jouw standaard witte/zwarte USB kabels gebruiken, maar wie kabels in de kleur van de bank koopt, heeft een nog minder opvallende lader in huis.

PRIJSINFO: Tijdens de introductie hanteerde Manu een lagere prijs. Inmiddels (nov/2017) bedraagt de prijs 169 Euro voor model met lader; het model zonder lader was alleen bij de introductie te koop ter kennismaking met het systeem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.