Logo GadgetGear.nl
Tivoli Music System Home Generatie 2
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Tivoli Audio Music System Home Gen. 2

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Tivoli Audio Music System Home Generatie 2 met 5 sterren.

THE GOOD

  • Echte eyecatcher
  • Goed geluid
  • Uitgerust met slimme functies

THE BAD

  • Prijzig

Tivoli Audio, blijft de lat hoger leggen in de wereld van design en home audio systemen. Met de introductie van de Tivoli Audio Music System Home Gen. 2, versterkt het bedrijf zijn reputatie als een pionier in het leveren van zowel esthetisch als akoestisch plezier.

Over Tivoli Audio

Tivoli Audio heeft zich sinds de oprichting in 2000 gepositioneerd als een merk dat zich onderscheidt door kwaliteit, eenvoud en elegantie in audio design. Met een toewijding aan vakmanschap en innovatie, heeft Tivoli Audio een loyale aanhang opgebouwd onder audiofielen die waardering hebben voor de unieke combinatie van functionaliteit en vormgeving.

 

Tivoli Music System Home Generatie 2

 

Tivoli Audio Music System Home Gen. 2

De Tivoli Audio Music System Home Gen. 2 is niet zomaar een speaker; het is een compleet audio-entertainmentcentrum, ontworpen om naadloos te integreren met de moderne smart home setup. Met functies zoals DAB/DAB+, FM-radio, Bluetooth-connectiviteit, ondersteuning voor Wi-Fi streaming en integratie met Google Home, zet de Tivoli Audio Music System Home Gen. 2 de traditie van Tivoli Audio voort om gebruikers een rijke en moeiteloze luisterervaring te bieden.

Unboxing

De Tivoli Audio Music System Home Gen. 2 komt verpakt in een stijlvolle doos. In de doos vind je naast het audio systeem zelf, een afstandsbediening, een voedingskabel, en een beknopte en een handleiding die je door de eerste stappen leidt.

 

Tivoli Music System Home Generatie 2

 

Design

Het design van de straalt klasse en verfijning uit. Met zijn gestroomlijnde houten behuizing, die in verschillende afwerkingen verkrijgbaar is (wit, zwart of walnoot zoals in deze review), past dit systeem naadloos in elk interieur. De aandacht voor detail is merkbaar, van de tactiele bedieningselementen tot de stofkeuze voor de luidsprekergrill.

Esthetisch en Functioneel Ontwerp

De voorkant van het  System wordt gekenmerkt door een reeks zorgvuldig geplaatste knoppen die perfect passen bij het algehele ontwerp. Deze knoppen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die zowel een genot zijn om aan te raken als duurzaam genoeg zijn om de tand des tijds te doorstaan. Het minimalistische ontwerp zorgt ervoor dat de gebruiker niet overweldigd wordt door een overdaad aan knoppen, waardoor de bediening eenvoudig en direct aanvoelt.

 

Tivoli Music System Home Generatie 2

 

Gebruik van de Knoppen

Elke knop op de Tivoli Audio Music System Home Gen. 2 heeft een specifieke functie, ontworpen om de gebruikerservaring zo naadloos mogelijk te maken. Hier is een overzicht van de belangrijkste functies die deze knoppen bieden:

  • Power/Source: Deze knop spreekt voor zich en wordt gebruikt om het systeem in of uit te schakelen maar ook om het volume te bepalen (harder/zachter).
  • Tune : Hiermee kan de gebruiker eenvoudig wisselen tussen de verschillende beschikbare audiobronnen, nummers skippen, of door functies heen scrollen.
  • Settings/actions: Voor het navigeren door menu’s of het selecteren van zenders, tracks, of instellingen.

 

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van Tivoli Audio Music System Home Gen. 2 is ronduit goed te noemen. Het systeem levert een helder, krachtig geluid dat zelfs grotere kamers kan vullen, zonder in te boeten aan de subtiele details die muziekliefhebbers waarderen. De balans tussen de hoge, midden- en lage tonen is prettig, met een warme bas die niet overheerst. Of je nu naar klassieke muziek luistert, een podcast afspeelt, of je favoriete rockalbum opzet, de Gen 2 biedt wat ons betreft een meer dan meeslepende luisterervaring.

Installatie via Google Home

De integratie met Google Home maakt het systeem een ware aanwinst voor elk smart home. De installatie is verrassend eenvoudig: sluit het systeem aan, verbind het met je Wi-Fi netwerk via de Google Home app, en je bent klaar om te genieten van spraak gestuurde muziek en meer.

 

Tivoli Music System Home Generatie 2

 

Streamen van Muziek

Met ondersteuning voor populaire muziekstreamingdiensten zoals Spotify, biedt de Generatie 2 gebruikers de vrijheid om te genieten van een eindeloze bibliotheek aan muziek. De connectiviteit via Bluetooth en Wi-Fi zorgt voor een stabiele, hoogwaardige streamingervaring, waardoor je je favoriete nummers en afspeellijsten met gemak kunt afspelen.

De Optische Aansluiting: TV Audio naar een Nieuw Niveau

Een van de meest opvallende kenmerken van het systeem is de reeks van aansluitingen die het biedt, waardoor het systeem een veelzijdige hub wordt voor al je audio-behoeften. Aan de achterkant van het apparaat vind je verschillende poorten die de connectiviteit en functionaliteit verder uitbreiden, waaronder een bijzonder nuttige optische aansluiting.

 

Tivoli Music System Home Generatie 2

 

De optische aansluiting, ook bekend als een TOSLINK-aansluiting, stelt gebruikers in staat om de Tivoli Music System Home Audio Generatie 2 direct aan te sluiten op hun televisie. Dit betekent dat je het rijke en volle geluid van het Tivoli-systeem kunt gebruiken voor al je televisiekijken, films, en gaming, waardoor een veel meeslependere ervaring ontstaat dan wat de standaard TV-luidsprekers kunnen bieden.

Andere Belangrijke Aansluitingen

Naast de optische aansluiting, biedt de Tivoli Music System Home Audio Generatie 2 ook andere belangrijke aansluitingen:

  • AUX-ingang: Voor het aansluiten van externe audio-apparaten die niet over Bluetooth of Wi-Fi beschikken. Dit is ideaal voor het afspelen van muziek van oudere apparaten.
  • Ethernetpoort: Biedt de mogelijkheid voor een bekabelde internetverbinding, wat een stabielere verbinding kan bieden dan Wi-Fi, vooral in omgevingen met veel draadloze interferentie.
  • 3.5 mm audio uitgang

 

Tivoli Music System Home Generatie 2

 

DAB Functies

De DAB/DAB+ radiofunctionaliteit biedt toegang tot een breed scala aan digitale radiostations. De ontvangst is kristalhelder, en het gemak van vooraf ingestelde stations maakt het eenvoudig om snel je favoriete zenders te vinden en te beluisteren.

Het Beste van Beide Werelden

De Tivoli Music System Home Audio Generatie 2 gaat verder dan traditionele audiofuncties door de integratie van moderne streamingtechnologieën zoals AirPlay 2 en ingebouwde Chromecast. Deze toevoegingen verhogen de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van het systeem aanzienlijk, waardoor het een naadloze aanvulling vormt op elke slimme thuisopstelling.

Door zowel AirPlay als ingebouwde Chromecast te ondersteunen, biedt de Tivoli Audio Music System Home Gen. 2 een ongekende flexibiliteit in de manier waarop gebruikers verbinding maken en content streamen. Het maakt niet uit of je een die-hard Apple-fan bent of de voorkeur geeft aan het open ecosysteem van Android; het systeem zorgt ervoor dat je eenvoudig kunt genieten van je favoriete muziek en audiocontent.

Concurrentie

In een markt vol met opties onderscheidt de Tivoli Audio Music System Home Gen. 2 zich door zijn unieke combinatie van superieure geluidskwaliteit, prachtig design, en slimme functionaliteiten. Hoewel er concurrenten zijn die vergelijkbare technologieën bieden, blijft de aandacht voor detail en de esthetische waarde van Tivoli Audio ongeëvenaard.

Tivoli Music System Home Generatie 2

 

Prijs

De prijs ( €899,-)  weerspiegelt de premium kwaliteit en de geavanceerde functies die het biedt. Hoewel het voor sommigen als een investering kan worden beschouwd, rechtvaardigt de combinatie van design, geluidskwaliteit en functionaliteit de prijs voor degenen die op zoek zijn naar een uitzonderlijke audio-ervaring thuis.

Conclusie

De TTivoli Audio Music System Home Gen. 2 is een meesterwerk dat de essentie van Tivoli Audio belichaamt: uitmuntendheid in zowel vorm als functie. Het biedt een ongeëvenaarde luisterervaring, verpakt in een design dat elke ruimte verrijkt. Voor de muziekliefhebber die het beste uit hun audio-entertainmentcentrum wil halen, staat de Gen. 2 klaar om te imponeren. Met zijn gebruiksvriendelijke integratie, uitgebreide functionaliteiten, en voortreffelijke geluidskwaliteit, is het de definitieve keuze voor wie op zoek is naar de perfecte symbiose tussen design en geluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.