Asus brengt de ZenFone AR naar Nederland

Met de komst van de Zenfone AR gaat ook Asus eindelijk eens strijden om de race voor het beste vlaggenschip. Met de introductie van de Samsung Galaxy Note 8 net achter de rug, drukt Asus een snelle smartphone de markt in voor slechts €100 minder. Maar dan krijg je met de ZenFone AR wel een bijzondere belofte.

Asus heeft dan wel een goed naam als het gaat om hardware voor PC’s, voor smartphones kennen we ze in Nederland nog niet zo lang. Het is één van de weinige merken die we zelfs hier op de redactie nog nooit hebben getest. Waar de eerste introducties nog redelijk budgetvriendelijk waren, richt Asus zich met de ZenFone AR duidelijk op de high-end markt.

Het toestel komt met een 5,7 inch WQHD Super AMOLED display. Net iets kleiner dan de Samsung Galaxy S8 die ook met Super AMOLED werkt. Waar de gevestigde smartphonemerken vrijwel zonder uitzondering hebben gekozen voor de snelle Qualcomm Snapdragon 835 chipset, doet Asus het een stukje rustiger aan. Asus investeert, net als LG G6, in de goedkopere SnapDragon 821. Een opvallende keuze omdat de chipset niet alleen niet de snelste specs neerzet, maar inmiddels ook flink in prijs aan het zakken is. Zelfs de OnePlus 5 draait voor minder op de veel snellere 835 chipset. Het verschil moet hem dus in de overige componenten zitten.

En dat zien we meteen al met het werkgeheugen. Een dikke 6GB en ook nog eens 128GB aan opslagruimte als standaard. Daarbij komt een bijzondere camera die bestaat uit drie lenzen en beeldsensoren. De 23 megapixel PixelMaster 3.0 met ondersteuning voor motiontracking, dieptemetingen en alle andere mogelijkheden die nodig zijn om het toestel niet alleen geschikt te maken voor Google Daydream, maar ook voor Project Tango. VR en AR dus.

Beschikbaarheid

Asus kiest dus voor een bijzondere samenstelling van haar nieuwe Android smartphone en dat valideert misschien het prijskaartje van het toestel. Dat komt op €899 te liggen.

Asus ZenFone AR kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Asus ZenFone AR kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl