Shell heeft een nieuwe waterfles in haar winkeltjes gelegd. Een waterfles van gerecycled plastic, maar daar blijft het niet bij. Het verhaal van Shell rondom de fles is nog veel grootser.

In Haïti hebben ze een enorm overschot aan plastic afval. Samen met The Plastic Bank ruimt Shell voor iedere verkochte fles, 2KG aan plastic op in Haïti. Het streven is om 1 miljoen plastic op te ruimen, dus 500.000 flesjes te verkopen. Naast dat het milieu er beter van wordt in Haïti, zorgt het opruimen ook voor werkgelegenheid onder Haïtianen. Die kunnen verzamelde kilo’s plastic inwisselen voor geld.

Het waterflesje zelf is voorzien van een klikopening die je achter het stuur met één handbeweging opent. Hij heeft een inhoud van 450ml en is dubbelwandig geïsoleerd.

Beschikbaarheid

De waterfles ligt nu bij de Shell shops en kost 1.000 Air Miles of een nog onbekend geldbedrag.

1 REACTIE

  1. Helaas,
    De fles leek goed otworpen, het verhaal erachter is erg goed. Heb er diverse gekocht om te gebruiken in de auto en op wandeltochten. Maar tijdens het gebruik zag ik dat er zich vocht verzamelde achter afdichtingen. Een fles voorzichtig uit elkaar gehaald, en gezien dat er viezigheid zat achter afdichtingen. Deze viezigheid kan met gewoon spoelen niet verwijderd worden. De dichtringen die de verschillende onderdelen goed tegen elkaar moeten afdichten zijn blijkbaar niet dicht. Ik denk dat dit met een kritische blik bij het ontwerp te voorkomen was geweest ( voedselveilig ontwerpen). Ik heb de flessen weer uit bedrijf genomen, met dus weer plastic afval tot gevolg.

    Christiaan Schreurs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.