HidrateSpark Steel
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Slimme waterfles HidrateSpark Steel 620ML

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Eenvoudig in gebruik
  • Duidelijke notificaties
  • Nauwkeurige metingen

THE BAD

  • App mag wat eenvoudiger en overzichtelijker

Weet jij precies hoeveel water je iedere dag drinkt? Drink je op het juiste moment? Een personal coach is nogal duur, maar de HidrateSpark Steel 620ML waterfles blijkt een verrekte slimme oplossing.

Unboxing

In de verpakking van de HidrateSpark Steel 620ML vinden we in dit geval de zwarte uitvoering van de fles. Niet kleurrijk genoeg? No worries. Er zijn heel wat designs verkrijgbaar en er is ook een kleinere uitvoering.

De documentatie en de magnetische USB kabel om de ‘puck’ onderin de fles mee op te laden, worden allemaal in de fles meegeleverd. Dit is ook de belangrijkste reden om hem even goed om te spoelen voor gebruik.

Design

Bovenop de HidrateSpark Steel 620ML zit een drinkdop. Deze komt met een vergrendeling zodat hij niet onverwacht kan openen. Toch adviseert het merk om deze fles niet in je tas te vervoeren. Gewoon om te voorkomen dat er wel een keer iets mis gaat en jouw laptop nat wordt. Gelukkig hebben de meeste tassen een flessennetje aan de buitenkant. Zo ook de mijne.

De drinkdop drinkt zeer comfortabel. Het merk heeft een goede balans gevonden tussen vorm en formaat. Bovendien is de dop zeer gemakkelijk met één hand te openen. De dop is vaatwasserbestendig, maar handwas blijft het advies van de fabrikant.

Toen ik hem voor het eerst opende, dacht ik dat de fles toch meer op aluminium lijkt, dan op staal. Echter is de fles keurig magnetisch, dus hij is aan de binnenkant gewoon heel netjes afgewerkt.

De echte eyecatcher is de semi-doorzichtige onderkant van de fles. Hier zitten LED’s achter. Vanuit de app kun je zelf programmeren hoe deze knipperen wanneer je water moet drinken. Je kunt de fles hier dus nog een beetje op jouw gevoel voor design aanpassen.

De app

De fles komt uiteraard met een app. Hierin stel je in hoe actief je bent, wat jouw lengt en gewicht zijn. Op basis hiervan krijgt je een advies hoeveel water je moet drinken. Let op, alle maten zijn volgends het empirische stelsel, ondanks dat je aangeeft in Nederland te zitten. Je moet dit iedere keer corrigeren, anders krijg je hele rare adviezen.

Het wateradvies was in mijn geval grofweg hetzelfde dat mijn diëtist niet al te lang daarvoor aan mij adviseerde. Kennelijk is het dus een bekende berekening die wordt gebruikt. Dit geeft mij het gevoel dat het wel zal kloppen.

In de app loopt ook een grote meter mee met een zwarte pin. Die zwarte pin laat zien hoeveel je op dat moment dan de dag had moeten drinken. Tegelijkertijd zie je hoeveel je al hebt gedronken. Loopt de pin vooruit op de gedronken hoeveelheid water, krijg je met de LED’s onderop de fles een notificatie.

De app heeft best veel functies die niet altijd op de meest logische plaats zitten. Hij lijkt echt gemaakt door en voor techliefhebbers. Zo is het bliksemschichtje op de homepage niet het signaal dat je moet opladen of dat er nog genoeg stroom is, maar een notificatie dat er een advertentie voor je is. De accustatus zit wat dieper verstopt en dan ook alleen als icoon en niet een percentage van hoe vol de accu is. Dit maakt het soms wat lastig in te schatten wanneer je weer moet opladen.

Er is ook een positieve kant van de technische focus. Zo integreert de app met wel heel veel andere diensten. Denk aan FitBit, Garmin, Under Armour, Google Fit en Withings. Voor veel sporters zonder twijfel een toffe toevoeging.

Gebruikservaring

Het is even wennen om met de fles om te gaan. Ik ben van mezelf gewend om vaak meteen na het vullen al flinke slokken te maken. Dat moet je nu niet meer doen. Het moment waarop de fles jouw waterinname meet, is wanneer deze zo’n 10 seconden op de grond staat. Na het vullen dus eerst neerzetten zodat hij meet hoeveel water is toegevoegd. Daarna mag je pas gaan drinken. Dit is in het begin echt even wennen, maar je hebt het al snel in de vingers.

Vergeet je een meting? Of drink je water uit een glas, of een andere vloeistof? Dan kun je handmatig de watermeter corrigeren. Dit gaat niet heel intuïtief, maar is wel goed te doen. Let op, koffie en thee (en zeker alcohol) worden door diëtisten lang niet altijd als vochtinname gezien. Zit je op een dieet, overleg dan even of je dat wel of niet mee mag tellen.

Wat lastiger is, is het formaat van de fles. Doordat de puck onderin aardig wat ruimte inneemt, is de fles relatief lang. Qua inhoud ben ik helemaal happy met de 620 ML. Stiekem zou ik achteraf een maatje kleiner willen voor in tassen. Ik denk (maar weet het niet zeker) dat je meerdere flessen aan één app kunt koppelen. Wellicht dat we dit in de toekomst nog eens uitproberen.

Conclusie: HidrateSpark Steel 620 ML

Een slimme fles. Het klinkt voor sommigen misschien wat over the top, maar ik ben er wel heel happy mee. Ik ben iemand die perioden lang structureel te weinig kan drinken. Dat zijn dagen dat ik niet lekker in mijn vel zit. Vooral in de zomer ben ik hier kwetsbaar voor. Nu de eerste hete dagen weer hebben plaatsgevonden, merk ik hoe fijn het is dat deze fles me herinnert. Ik heb wel een instant behoefte aan een tweede fles zodat ik niet meer met één fles pendel tussen werk en thuis. Je zou dus kunnen zeggen dat dit al snel naar meer smaakt.

HidrateSpark Steel kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.