GadgetGear.nl

Jawbone vraagt faillissement aan

Jawbone was één van de eerste merken die echt groots inzette op de markt van de wearables, headsets en mobiele speakers. De activity trackers van Jawbone waren zelfs de eersten die compatible waren met het IFTTT smart home platform. Nu lijkt het avontuur er toch echt op te zitten.

Het bedrijf is al jaren verwikkeld in een juridische strijd met FitBit. FitBit kocht eerder wearable maker Pebble om de technologie voor zich te winnen en het merk, dat concurreerde met de smartwatches van FitBit, uit de markt te halen.

In augustus 2016 was de juridische strijd al zo zwaar dat Jawbone het niet meer voor elkaar kreeg haar leningen van investeerders tijdig te betalen. Nu lijkt Jawbone de strijd op te hebben gegeven. Het bedrijf heeft officieel faillissement aangevraagd.

Kun je jouw Jawbone gadgets nu inleveren bij de stort? Nee, zeker niet. De CEO achter Jawbone heeft inmiddels het bedrijf Jawbone Health opgericht. Een groot deel van het personeel van Jawbone is over naar de nieuwe start-up. Wanneer het originele Jawbone officieel is beëindigd, belooft Jawbone Health het onderhoud van de Jawbone apps over te nemen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten