Ze waren één van de eersten met een bijzondere bluetooth headset. Één van de eersten met een bijzondere bluetooth speaker en één van de eersten die wearables bouwden. En nu staan ze op het randje van de afgrond. Het gaat slecht met Jawbone.

Jawbone ligt al een tijdje overhoop met concurrent FitBit waardoor veel geld verloren gaat aan rechtszaken. Het geschil is nu zover uit de hand gelopen dat Jawbone een afbetaling aan één van haar schuldeisers heeft gemist. Het bedrijf was niet in staat om haar afbetaling te doen met als gevolg dat het bedrijf nu snel op zoek moet gaan naar geld. Één van de mogelijkheden die het heeft is zichzelf verkopen aan een andere partij. Vorig jaar stuurde Jawbone al eens 15% van haar personeel naar huis om de kosten te drukken.

Die laatste mogelijkheid is interessant. Ook voor FitBit. Het zou niet de eerste keer zijn dat een bedrijf wordt overgenomen door de partij die het aanklaagt. Zo heeft Segway jarenlang overhoop gelegen met het Chinese Ninebot. Ninebot kopieerde schaamteloos de producten van Segway. Het geschil liep zo ver op dat Ninebot uiteindelijk Segway heeft gekocht omdat Segway er financieel slecht voor stond (daarnaast verongelukte rond die tijd ook de CEO). Het zou dus goed kunnen dat Jawbone nu een prooi wordt voor FitBit of één van de andere concurrenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.