GadgetGear.nl

Jawbone op de rand van de afgrond

Ze waren één van de eersten met een bijzondere bluetooth headset. Één van de eersten met een bijzondere bluetooth speaker en één van de eersten die wearables bouwden. En nu staan ze op het randje van de afgrond. Het gaat slecht met Jawbone.

Jawbone ligt al een tijdje overhoop met concurrent FitBit waardoor veel geld verloren gaat aan rechtszaken. Het geschil is nu zover uit de hand gelopen dat Jawbone een afbetaling aan één van haar schuldeisers heeft gemist. Het bedrijf was niet in staat om haar afbetaling te doen met als gevolg dat het bedrijf nu snel op zoek moet gaan naar geld. Één van de mogelijkheden die het heeft is zichzelf verkopen aan een andere partij. Vorig jaar stuurde Jawbone al eens 15% van haar personeel naar huis om de kosten te drukken.

Die laatste mogelijkheid is interessant. Ook voor FitBit. Het zou niet de eerste keer zijn dat een bedrijf wordt overgenomen door de partij die het aanklaagt. Zo heeft Segway jarenlang overhoop gelegen met het Chinese Ninebot. Ninebot kopieerde schaamteloos de producten van Segway. Het geschil liep zo ver op dat Ninebot uiteindelijk Segway heeft gekocht omdat Segway er financieel slecht voor stond (daarnaast verongelukte rond die tijd ook de CEO). Het zou dus goed kunnen dat Jawbone nu een prooi wordt voor FitBit of één van de andere concurrenten.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten