Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Videoverslag TNW Conference

In 2006 wilden twee Nederlanders hun enthousiasme over het internet met anderen delen. Rond die tijd lanceerde ik CRM4Mac en had ik nog een gesprek met TNW oprichter Boris over apps online verkopen. TNW is uitgegroeid tot een conferentie en netwerk van wereldformaat. Je hoeft echt niet naar Silicon Valley of Hong Kong om de nieuwste trends te spotten. TNW spot de trends en mogelijke ontwikkelingen en haalt ze naar Amsterdam. 

Op het 16e TNW Conference was wachten en in rijen staan helaas de norm. Ondanks het enorme aanbod aan sprekers, sessies en presentaties van startups, bleek dat de drie kernplekken steeds te kort schoten aan zitplaatsen. Vooral de koepeltent had meer geinteresseerden dan de tent aankon. Een aantal keer was duidelijk te horen dat ‘het vroeger zo gezellig klein’ was. Tja als Nederlanders hebben we altijd wel wat te mopperen. Het is juist fantastisch wat TNW voor elkaar heeft gekregen. Innovators, startups, investeerders, nerds en iedereen die wil weten wat er aan internet technologie op ons af komt, kan twee dagen genieten op TNW Conference. De logistiek ter plekke was het enige verbeterpunt wat ons betreft. Zo was het muntensysteem natuurlijk digitaal en een beetje een drama. Het idee was goed en de bedoeling fantastisch. Aan het einde van de dagen krijg je namelijk de digitale munten weer teruggestort op jouw rekening. Echter het aanmaken van een account en opwaarderen is echt een verbeterpunt voor de organisatie. Zo mag ook het ophalen van de badge bij de aanvang beter. Het eerste uur waren de meeste kwijt met een badge ophalen.

Eenmaal voorzien van badge en digitale munten hebben we twee dagen ons ondergedompeld in digitale trends. Op de stands waren diverse startups om mee kennis te maken. Een indruk kan je in het filmpje hieronder zien. Wil je meer weten, ga dan naar de TNW Conference website waar bijna alle speeches terug te kijken zijn. De speeches van Glossier, ontwerper Brian Collins, F-secure specialist Mikko Hypponen en zeker Hardwell zijn aanraders. Let wel dat Hardwell veel last had van een Keynote of Powerpoint presentatie die op hol sloeg. Uiteindelijk zette hij het verhaal wel goed neer. Leuk om te leren hoe hij steeds voorop liep en loopt in de omarming van technologie en een beetje de regeltjes aan zijn laars te lappen. Luister trouwens in het filmpje bij 2:00 naar wat Trump te zeggen heeft over Virtual Reality. Hilarisch!

In het verslag zie je ook korte presentaties van startups:

Mymanu

3:00 De eerste draadloze in-ear hoofdtelefoon die realtime vertaalt.

Travis

4:00 Vertaal device wat zoekt naar 5000 Beta testers; aanmelden dus!

Swapbots

4:35 Fysieke speeltjes die met een app tot leven komen via augmented reality.

Ockel computer

5:00 Pocket sized full functional Windows10 computers, launching a new version with integrated screen.

Photo Lemur

6:00 Free online and offline tool to auto enhance your smartphone photos

Kontentino

6:30 Social media management and collaboration platform. Made for agencies to better collaborate with clients for social media exposure.

Roader

6:55 Capture important moments on video and share online. Thanks to prerecording 10 seconds you will never fail to capture that moment you wanted to share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.