Bas
Bas

Review: Hendi Greenfire Barbecue (2 Gasbranders | BBQ Professioneel)

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige constructie
  • Eenvoudige montage
  • Gietijzeren grillrooster en plancha inbegrepen
  • Goede kwaliteit branders en ontsteker
  • Niet windgevoelig

THE BAD

  • De constructie van de poten kan wat stabieler
  • Vet opvanglade is erg groot en voor het schoonmaken wat onhandig

Van onze vrienden van de XXLhoreca kregen we de Hendi Greenfire Barbecue toegezonden. De vraag die we erbij kregen was: kunnen jullie deze barbecue eens flink aan de tand voelen? Nou, er is natuurlijk weinig nodig om ons aan de ‘BBQ te krijgen’ dus gingen we direct aan de slag. Hieronder lees je onze ervaring met de Hendi Greenfire.

UNBOXING

Wanneer je de Hendi Greenfire uitpakt valt direct op dat deze zonder gereedschap te monteren is. Eenvoudig, snel en goed in elkaar te zetten in een paar minuten. Duidelijke handleiding en goed verpakt degelijk materiaal.

DESIGN

De Hendi Greenfire voelt meteen goed aan. Strakke vormgeving, blinkend RVS materiaal en voelt ondanks de dunnere poten toch erg stevig. De BBQ ziet er bijzonder professioneel uit, echt een horecabarbecue met de enorme ruimte om te bakken en te braden. De geëmailleerde gietijzeren bakplaat en grillrooster zijn perfect afgewerkt en zorgen voor snel en gelijkmatige warmteverdeling. Dat is ideaal, want als je voor grotere groepen kookt wil je een beetje kunnen plannen. Een gelijkmatige warmteverdeling zorgt ervoor dat niet de ene helft aanbrandt en de andere helft nog rauw is. Dat heb je natuurlijk eerder met kolen en minder met gas, maar als de geleiding niet goed in elkaar zit kun je daar alsnog last van hebben. Gelukkig niet bij de Hendi, deze gasser brandt en verdeelt perfect.  De chroomstalen windkap zorgt niet alleen voor een professioneel uiterlijk maar werkt prima en zorgt dat de branders de warmte kunnen brengen waar het nodig is. Het verhoogde roestvrijstalen rooster voor het warmhouden van sauzen en de vleesjes die klaar zijn, is praktisch en functioneel.

Het grillrooster van de Greenfire bestaat uit een gietijzeren bakplaat en een eveneens gietijzeren rooster. Samen meten ze 74 x 61,2 cm en zijn dus makkelijk groot genoeg om 12-15 te voorzien van een heerlijke maaltijd. Door de open uitstraling geef je een gezellige inkijk in de professionele barbecue keuken en dat maakt deze gasbarbecue zo leuk voor bedrijven en evenementen. Wij hebben de Hendi in privégebruik en dat werkt natuurlijk net zo leuk.

BRANDERS

De Hendi Greenfire is een BBQ met twee branders. De branders zijn van RVS en goed geperforeerd. Makkelijk uitneembaar en dus goed schoon te houden, door de goede ontsteking en grote knoppen makkelijk en goed werkbaar. De branders hebben een vermogen van 11,6 kW, dit is ruim voldoende om alles zeer goed op temperatuur te krijgen. Ook zijn de branders uitneembaar voor het betere schoonmaakwerk. Door de verbeterde branders is maar liefst 90% van het oppervlak nuttig te gebruiken. Hiermee bedoelen we dat er nauwelijks zogenaamde hotspots zijn. Dit zijn delen van het rooster welke veel van temperatuur verschillen met de overige delen.

SCHOONMAAK

Door de losse elementen goed schoon te houden. Zoals gemeld is de vet opvanglade wat groot wat het schoonmaken wat lastig maakt. Maar voordeel is dat er bij langdurig gebruik tussentijd niet geleegd behoefd te worden. De geëmailleerde gietijzeren bakplaat en grillrooster zijn makkelijk schoon te borstelen en hoeven alleen maar schoon gebrand te worden.

Voorbereiding

Een goede en smakelijke BBQ sessie moet je voorbereiden. Het belangrijkste is natuurlijk het vlees. Deze keer gingen we los met de jalapeno chedderworst, de heerlijke burgers en de sweet smoked spareribs. Een goede voorbereiding is het halve werk dus zorg ervoor dat het vlees al op kamertemperatuur is. De burgers krijgen een simpele behandeling met wat peper en zout. De worst en spareribs hebben niet meer nodig van wat liefde. Het aansteken van de Hendi is door de elektronische starters natuurlijk een fluitje van een cent. Onze voorkeur heeft het om de gietijzeren platen een minuut of tien op temperatuur te laten komen. En dan…dan kan het BBQ feest beginnen.

GRILLERVARING

Inmiddels heb ik de Hendi Greenfire een aantal keer gebruikt. Na de snelle montage en het aansluiten van de gasfles kan er begonnen worden met het BBQen. De grote branders zorgen voor een goed en snelle warmte verdeling en de geëmailleerde gietijzeren bakplaat en grillrooster zijn ruim en zorgen voor een perfecte hittegeleiding. En al is het wat winderig het is een plezier om mee te bbqen. Het vlees schroeit mooi snel dicht en blijft hierdoor super sappig en brand niet snel aan.

Door het BBQ oppervlak is de Hendi Greenfire ook met groter gezelschap met veel hongerige monden een perfecte keuze.  Door de twee individuele branders kan de grillplaat ook als warmhoudplaat gebruikt worden en ook het hogere rooster kan als warmhouder dienen. De geëmailleerde gietijzeren bakplaat en grillrooster voorkomen vastplakken van de producten en daardoor is het makkelijk keren zonder veel moeite.De opstaande randen zijn ideaal ook als er wat wind staat, deze zorgen ervoor dat de warmte volledig benut kan worden en voorkomt dat de branders uitwaaien.De brander zijn perfect traploos in te stellen en met de elektrische ontsteking makkelijk tot ontbranding te brengen.

CONCLUSIE

De Hendi Greenfire ziet er niet alleen professioneel uit maar maakt van iedereen een professionele BBQ specialist. Eenvoudige montage, gemakkelijke bediening met grote, degelijke knoppen (ook voor ontsteking) zorgen voor optimaal BBQ plezier. Al met al DE perfecte gasbarbecue voor een multifunctioneel publiek. Hendi maakt van de hobbyist een top kok in een handomdraai! Door zijn grote oppervlakte zoals gezegd perfect voor grotere gezelschappen, maar ook voor de adhoc beslissers en kleine groepen zeer praktisch omdat de Hendi Greenfire is snel op temperatuur is. En met zijn twee individuele branders ideaal voor verschillende producten op kleine schaal te bereiden.

Beschikbaarheid

De Hendi Greenfire is o.a. te koop bij XXLhoreca.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.